Home » Cum să faci orice » Cum scapi de petele de cafea de pe haine. 4 soluții și metode care îți pot fi de mare ajutor

Cum scapi de petele de cafea de pe haine. 4 soluții și metode care îți pot fi de mare ajutor

Toader Mihai / 06.10.2021, 07:48
Cum scapi de petele de cafea de pe haine. 4 soluții și metode care îți pot fi de mare ajutor

Dacă ești băutor de cafea, în cele din urmă vei vărsa o picătură, două sau chiar o ceașcă întreagă pe haine. Ei bine, în caz că ți se întâmplă acest lucru, nu sunt motive să te îngrijorezi, deoarece există mai multe moduri de a îndepărta petele de cafea de pe articolele de îmbrăcăminte. Află în următoarele rânduri cum scapi de petele de cafea de pe haine. Aceste soluții îți vor fi cu siguranță de ajutor.

Cum scapi de petele de cafea de pe haine

Nu multe lucruri sunt mai deranjante în ritualul tău de dimineață decât vărsarea unei cești de cafea pe hainele pe care le-ai pregătit pentru a merge la lucru. Cu siguranță, mulți dintre noi am pățit asta, însă cel mai probabil nu mulți știu cum să îndepărteze corect petele de cafea. Iată cum poți scoate petele de cafea de pe haine.

Cum scoți petele de cafea din țesăturile sintetice

Nu este greu să scoți petele de cafea din hainele sintetice. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să îndepărtezi surplusul de cafea cu ajutorul unei cârpe curată și uscată. Acum, înmoaie suprafața afectată într-o soluție dintr-un 1 litru de apă călduță, jumătate de lingură de detergent de vase și 1 lingură de oțet alb și lasă să acționeze pentru aproximativ 10 – 15 minute. Clătește zona pătată cu apă caldă și cu ajutorul unui burete îmbibat în alcool șterge orice urmă rămasă. După ce ai făcut toate acestea, bagă haina la programul normal de spălare.

Cum să scapi de petele de cafea de pe haine
Cum poți să scoți petele de cafea din țesături

Cum scoți petele de cafea din hainele din bumbac

Chiar și în cazul țesăturilor de bumbac, petele de cafea pot fi scoase cu ușurință dacă știi ce să faci. În primă fază ai putea să îndepărtezi excesul de cafea cu o cârpă curată și uscată. Acum pune pe zona pătată un produs special de îndepărtare a petelor și spală haina la programul normal al mașinii de spălat.

De asemenea, dacă nu ai un produs special de îndepărtare a petelor poți să folosești soluția prezentată pentru țesăturile sintetice. Aceeași metodă de curățare cu un burete și alcool este valabilă și pentru țesăturile din bumbac. Dacă pata de cafea nu a ieșit după prima încercare, repetă toți pașii.

Îndepărtează petele de cafea cu pastă de dinți

Petele de cafea pot fi scoase și cu pastă de dinți. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați-vă că este o pastă de dinți albă. Datorită faptului că acționează ca un exfoliant, puteți freca pata cu un pic de pastă de dinți și să clătiți cu apă rece. Repetați această operațiune de mai multe ori dacă este necesar.

Detergent solid

Dacă aveți la îndemână doar detergent solid, puteți face un amestec care să vă ajute să scoateți pata de cafea. Mai întâi, amestecați puțin detergent de rufe solid cu părți egale de oțet alb și apă și transformați-l într-o pastă. Cu toate acestea, testați-l mai întâi pe alte țesături vechi pentru a vă asigura că nu decolorează haina. Folosiți o periuță de dinți veche pentru a freca pata și clătiți bine materialul.