Home » Cum să faci orice » Cum se spală corect prosoapele de baie. 6 sfaturi și metode pentru întreținerea lor. Ce greșeli e bine să eviți

Cum se spală corect prosoapele de baie. 6 sfaturi și metode pentru întreținerea lor. Ce greșeli e bine să eviți

Alexandru Cazacu / 08.12.2021, 16:31
Cum se spală corect prosoapele de baie. 6 sfaturi și metode pentru întreținerea lor. Ce greșeli e bine să eviți

Atunci când cumpărăm prosoape de baie, mulți dintre noi vrem ca acestea să fie cât mai calitative. Pentru ca ele  să reziste și să-și păstreze materialul moale și pufos cât mai mult timp, este important să știm cum să le îngrijim corespunzător. Haideți să vedem cum se spală corect prosoapele de baie și ce greșeli trebuie să evităm.

Cum se spală corect prosoapele de baie

Mai întâi, este foarte important să menționăm faptul că, prosoapele noi trebuie neapărat spălate înainte să le folosim. De ce trebuie să facem acest lucru? În timpul fabricării, prosoapele trec prin mai multe procedee, fiind manevrate de diferite persoane. Așadar, ele pot prezenta urme de murdărie sau pot avea chiar și microbi în țesătură.

Deși spălarea prosoapelor de baie poate părea o sarcină simplă, cu siguranță există câteva aspecte importante pe care trebuie să le avem în vedere, pentru a ne asigura că acestea sunt spălate corespunzător. În următoarele rânduri, noi v-am pregătit câteva sfaturi utile în acest sens. Iată ce trebuie să facem pentru a menține prosoapele ca noi chiar și după multe spălări.

Cum spălăm prosoapele de baie colorate

În cazul prosoapelor colorate, specialiștii recomandă spălarea acestora cu apă călduță. Cu toate acestea, dacă nu vrem ca prosoapele să își piardă culoarea, putem folosi jumătate din cantitatea de detergent pe care o punem de obicei. De asemenea, este bine să adăugăm și jumătate de cană de oțet, deoarece acesta fixează culoare și elimină surplusul de detergent.

Separați prosoapele albe de cele colorate intens

Înainte de a băga prosoapele la spălat, aveți grijă să separați prosoapele albe de cele închise la culoare. Prosoapele care au o nuanță mai deschisă pot prelua o parte din culoarea celor închise, mai ales dacă sunt spălate la temperaturi ridicate. Totodată, nu este indicat să spălăm prosoapele de baie împreună cu hainele.

Sfaturi utile pentru la spălarea prosoapelor de baie
Cum spălăm corect prosoapele de baie. Sfaturi utile pentru întreținerea lor

Nu supraîncărcați mașina de spălat

Atunci când puneți prosoapele în mașina de spălat evitați supraîncărcarea acesteia. De asemenea, prosoapele trebuie așezate corespunzător, nu aruncate la nimereală. Pentru ca mașina de spălat să le scoată curate, trebuie să existe puțin spațiu între ele în timpul spălării.

Scutură prosoapele după ce le scoți din mașina de spălat

Înainte de a pune prosoapele de baie la uscat, după ce le-ai scos din mașina de spălat este bine să le scuturi puțin, pentru ca perii să se îndrepte.

Atenție la balsamul de rufe

Mulți dintre noi folosim la fiecare spălare balsamul de rufe, însă în cazul prosoapelor de baie, balsamul se folosește o dată la fiecare trei spălări. Asta deoarece substanțele din compoziția acestuia pot duce deteriorarea fibrelor.

Folosiți mai puțin detergent

Dacă folosim o cantitate prea mare de detergent de rufe, prosoapele pot deveni rigide după spălare. Așadar, ar fi recomandat să folosiți circa jumătate din cantitatea obișnuită pentru a avea rezultate optime. În caz că nu știați deja acest lucru, majoritatea detergenților de rufe sunt buni pentru spălarea prosoapelor, așa că preferatul tău ar trebui să funcționeze numai bine.