Home » Cum să faci orice » De ce nu e bine să ții flori uscate în casă. Efectul nebănuit

De ce nu e bine să ții flori uscate în casă. Efectul nebănuit

Alexandru Cazacu / 21.03.2022, 13:03
De ce nu e bine să ții flori uscate în casă. Efectul nebănuit

Mulți oameni au tendința de a păstra florile chiar și după ce acestea s-au uscat, mai ales că unele dintre ele arată bine chiar și după ce le-a trecut vremea. Chiar dacă sunt ofilite, mulți dintre noi evităm să le aruncăm, însă experții în Feng Shui susțin că nu e bine să face acest lucru. Află în continuarea acestui articol de ce nu e bine să ții flori uscate în casă. Se pare că acestea ne pot face rău.

De ce nu e bine să ții flori uscate în casă

De cele mai multe ori, florile uscate devin un adevărat magnet pentru praf și mucegăiesc. Ei bine, acest lucru poate fi foarte dăunător pentru sănătatea noastră. Experții în Feng Shui atenționează cu privire la influența nocivă asupra energiei pe care o au florile ofilite din locuința noastră. Concret, plantele care s-au uscat afectează circulația energiei CHI pozitive.

Această energie are legătură cu starea de bine și cu armonia din casa noastră, dar și cu sănătatea tuturor celor care locuiesc aici. Când mor, florile își pierd energia CHI și, potrivit specialiștilor, absorb vitalitatea unei locuințe dacă sunt păstrate. Reprezentând moartea și degradarea, florile uscate nu trebuie ținute în casă.

De asemenea, în practica Feng Shui, atât ramurile decorative, cât și florile din plastic sunt considerate elemente moarte. Așadar, dacă le ținem în casă, acestea pot cauza apariția emoțiilor negative. Totodată, ele vor răspândi energia negativă în locuința respectivă, potrivit eva.ro.

De ce să nu ții flori uscate în casă
De ce nu trebuie ții flori uscate în casă. În Feng Shui sunt considerate elemente moarte

Plantele proaspete stimulează energia CHI

În schimb, plantele în ghiveci și florile proaspete stimulează energia CHI și amplifică efectele benefice ale acesteia. Tocmai din acest motiv este bine să avem în fiecare cameră câte o plantă în ghiveci, spun specialiștii Feng Shui.

Totuși, dacă îți plac buchetele de flori, trebuie să le schimbi apa mai des pentru a prelungi viața plantelor. Cu toate acestea, după ce s-au ofilit trebuie neapărat să le aruncăm.

În general, florile uscate nu sunt bune în practica Feng Shui. Ele sunt o sursă de „yin qi”, care este legată de moarte. Totuși, dacă ai flori uscate în casă, cum ar fi un buchet de la nuntă, asta nu înseamnă că vei avea ghinion sau energie negativă în casă pentru tot restul vieții.

Energia CHI provine din energiile pământului, aerului și apei

Plantele și florile proaspete pot acționa ca puncte de ancorare pentru energie. Energia CHI va urma aceste puncte de ancorare. Atunci când folosim conceptul de energie CHI în viața noastră de zi cu zi, este ușor de înțeles că plasarea unei plante sau a unei flori într-o anumită locație va activa o bună energie Feng Shui.

Se spune că un CHI puternic în casa ta te va ajuta să te concentrezi asupra obiectivelor tale, iar un CHI negativ face exact opusul, dând naștere la vibrații negative. Ei bine, florile moarte atrag energia negativă. Se spune că atunci când florile se usucă, își pierd acea energie benefică și consumă vitalitatea unei case.