Home » Cum să faci orice » De ce să pui drojdie în pământul de la flori. Rezultatul te va surprinde

De ce să pui drojdie în pământul de la flori. Rezultatul te va surprinde

Cojocaru Cristian / 21.01.2022, 17:31
De ce să pui drojdie în pământul de la flori. Rezultatul te va surprinde

Drojdia este un ingredient foarte util în bucătărie. Cu toate acestea, el își dovedește utilitatea și în grădină, având neumărate beneficii pentru plantele tale preferate de care ai atâta grijă. Află motivele pentru care este bine să pui  drojdie în pământul de flori, dar și alte efecte benefice ale acesteia asupra plantelor tale.

Efectul nebănuit dacă pui drojdie în pământul de flori

Drojdia este o mică ciupercă unicelulară găsită în aer sub formă de spori invizibili. Sunt cunoscute doar 1.500 de tipuri de drojdie, reprezentând aproximativ 1% din speciile existente. Din anul 4000 î.Hr., drojdia a fost folosită ca agent de dospire pentru creșterea pâinii și prăjiturii și fermentarea berilor și vinurilor. Există, de asemenea, multe utilizări pozitive ale drojdiei în grădină.

Scapă-ți curtea de melci, fără a folosi substanțe chimice toxice, cu soluția prietenoasă cu pământul, fiind o adevărată capcană pentru melci. Prin această metodă, chiar și un număr mare de melci pot fi îndepărtați în siguranță din grădina ta. Remediul de modă veche de a lăsa afară farfuriile de bere pentru a atrage melcii și-a datorat succesul drojdiei din bere. Limacșii sunt atrași într-un amestec de fermentare de drojdie uscată, sare, zahăr și apă caldă turnat în borcane deschise. Pune aceste borcane în sol într-un unghi, astfel încât melcii să se poată târâ cu ușurință în gura deschisă și să se înece în amestec. Așează borcanele la intervale de șase până la opt metri și goliți-le la fiecare două sau trei zile.

Totodată, accelerează timpul de procesare a compostului tău de casă cu drojdie. Făcând compost din resturile alimentare, reciclează nutrienții importanți înapoi în sol. Această formă de gunoi oferă grădinarilor o alternativă ieftină și verde la îngrășămintele chimice cumpărate din magazin. Sistemul japonez cunoscut sub numele de bokashi se bazează pe fermentarea deșeurilor organice pentru a face compost. Resturile sunt puse într-o găleată de plastic cu capac, apoi se adaugă drojdie, acid lactic și apă. În decurs de șapte zile, coloniile de drojdie fac un lichid folosit ca îngrășământ pentru plante, iar materia rămasă este îngropată sub opt centimetri de sol pentru a îmbogăți grădina.

drojdie pământul flori
Drojdia are nenumarate intrebuintari in gradina

Trandafirii pot fi mai frumoși cu ajutorul drojdiei

Trandafirii sunt arbuști cu flori, foarte apreciați care fac flori parfumate. Utilizează un îngrășământ „verde” pentru a-ți încuraja tufele de trandafiri să producă mai mulți muguri. Un amestec de drojdie de bere și apă aplicat pe rădăcinile tufelor de trandafiri încurajează formarea mugurilor. Pentru a forța mugurii să crească, amestecă 3 linguri de drojdie cu 10 litri de apă. Pentru a menține înflorirea pe tot parcursul sezonului, utilizează 2-4 linguri de drojdie în 2 litri de apă și aplică imediat ce tufele încep să înflorească.

Insectele benefice precum albinele și buburuzele ajută la polenizare și mănâncă insecte distrug grădinile. Încurajează aceste insecte să se hrănească în grădina ta folosind drojdia de bere, un înlocuitor ieftin de polen folosit de apicultori. Această drojdie, un produs secundar al fermentației, este vândută ca suplimente nutritive pentru oameni și animale. Un amestec de drojdie, miere și apă pus în grădina ta în farfurii oferă insectelor proteine ​​pentru a le ajuta să lupte împotriva dăunătorilor. O gărgăriță mănâncă până la 5.000 de afide în timpul vieții sale, dar de îndată ce acești dăunători dispar, zboară în alte grădini în căutare de mai multă hrană.