Home » Cum să faci orice » Dulceață de ardei iute. Ce să adaugi ca să iasă perfectă. Rețeta de la JamilaCuisine

Dulceață de ardei iute. Ce să adaugi ca să iasă perfectă. Rețeta de la JamilaCuisine

Alexandru Cazacu / 17.10.2021, 11:17
Dulceață de ardei iute. Ce să adaugi ca să iasă perfectă. Rețeta de la JamilaCuisine

Cel mai probabil, mulți dintre noi ne-am putea întreba cum este posibil să faci dulceață de ardei iute. Ei bine, chiar se poate. Astăzi vă vom prezenta o rețetă delicioasă de dulceață de ardei iute de la JamilaCuisine, care va fi cu siguranță și pe placul vostru.

Cum să faci dulceață de ardei iute

Deși majoritatea oamenilor folosesc ardei iute ca și condiment, trebuie să știți că din acesta se poate face și dulceață. Ba chiar mai mult de atât, dulceața de ardei iute este extrem de bună la gust și este foarte ușor de preparat. Este important să menționăm faptul că dulceața este puțin iute, dar nu exagerat încât să ne ia gura foc. Haideți să vedem cum se prepară de fapt acest tip de dulceață și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie.

Ingrediente:

  • 1 kg ardei iute roșu
  • 2 kg gogoșari (putem folosi și ardei capia)
  • 1 litru oțet
  • 1,5 kg de zahăr gelifiant
  • 1 căpățână usturoi
  • sare.

Dulceață de ardei iute – modul de preparare

În primul rând vom spăla și curăța gogoșarii, după care îi vom mărunți foarte bine cu ajutorul unui robot de bucătărie, după care îi vom  adăuga într-un bol încăpător. Acum, curățăm de semințe și nervuri ardeiul iute, pe care îl mărunțim de asemenea în robotul de bucătărie. Este recomandat să folosiți mănuși atunci când pregătiți ardeii iuți. După ce i-am terminat de mărunțit, adăugăm în bol și ardeii iuți.

Luăm o oală încăpătoare, iar în aceasta vom adăuga 1 litru de oțet (putem folosi orice fel de oțet, însă acesta trebuie să fie deschis la culoare) și cățeii de la o căpățână de usturoi întregi. În continuare, adăugăm și ardeiul, zahărul, sare după gust și lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, până zahărul se dizolvă complet. După ce dulceața a început să fiarbă, iar zahărul este dizolva complet, dăm flacăra aragazului la mare și lăsăm totul să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute, sau până capătă consistența dorită.

Cum se face rețeta de dulceață de ardei iute
Cum se prepară dulceața de ardei iute

Pentru a ne da seama dacă dulceața este gata sau nu putem pune o lingură de dulceață pe o farfurie rece și să o lăsăm pentru 5 minute. După ce s-au scurs cele 5 minute și dulceața s-a răcit complet, aceasta va trebuie să fie gelatinoasă și nu va cade de pe farfurie nici dacă o întoarcem cu susul în jos. Ei bine, dulceața noastră este gata.

Acum nu mai este nimic de făcut decât să umplem borcanele curate și sterilizate. Așadar, luăm o pâlnie cu gura mai largă și un polonic și turnăm dulceața de ardei iute. Putem pune în fiecare borcan câte un cățel de usturoi. După ce am umplut toate borcanele, le întoarcem cu gura în jos și le lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

După cum bine știm, ardeiul iute poate fi folosit în nenumărate feluri în bucătărie, putând fi consumat atât crud sau gătit în diverse preparate, cât și sub formă de boia. Ei bine, din ardei iute se poate face și dulceață, după cum ați putut vedea.