Home » Cum să faci orice » Fursecuri de ciocolată. Cum se gătesc și cum faci aluatul

Fursecuri de ciocolată. Cum se gătesc și cum faci aluatul

Pană Emanuela / 10.10.2021, 07:58
Fursecuri de ciocolată. Cum se gătesc și cum faci aluatul

Amatorii de ciocolată cu siguranță vor fi încântați de rețeta din rândurile de mai jos, care pe cât este de simplă, pe atât este de gustoasă. Așadar, chit că ai două mâini stângi în bucătărie, nu ai de ce să-ți faci griji pentru că rețetă mai simplă cu greu găsești. Fursecurile cu ciocolată pot fi servite ca atare ori cu lapte, fiind pe placul piticilor și celor mari deopotrivă.

Rețetă de fursecuri de ciocolată

Musafirii sau anunțat pe ultima sută de metri sau pur și simplu ai poftă de ceva dulce? Nicio grijă! Am pregătit pentru tine o rețetă simplă, cu ingrediente la îndemână, care e gata cât ai zice pește. Fursecurile cu ciocolată sunt niște minunății de prăjuturele, extrem de gustoase, crocante la exterior și moi în interior.

Cât se poate de bune și de aspectuoase, fursecurile cu ciocolată sunt ideale atât pentru mesele de sărbători, cât și pentru ocaziile în care tu și membrii familiei aveți poftă de ceva duce. Aspectul crăpat al acestor fursecuri este dat de creșterea lor în timpul coacerii, iar bucățelele de ciocolată topită fac ca rezultatul final să fie și mai savuros.

Dacă ești fan biscuiți, în general, cel mai bine este să coci o cantitate mai mare de fursecuri, pe care le poți pune într-un borcan special sau într-o cutie întrucât se păstrează perfect pentru mai multe zile (dacă apucă). Așadar, să trecem la treabă! Ar fi indicat să notezi ingredientele și modul de preparare în caietul cu rețete, pentru că rezultatul te va cuceri și cu siguranță vei vrea să repeți procedura și cu altă ocazie.

INGREDIENTE: 

  • 250 g unt, moale;
  • 140 g zahăr;
  • 140 g zahăr brun;
  • ½ linguriță de sare;
  • 350 g făină;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1 pachet de esență de vanilie;
  • 2 ouă;
  • 200 g fulgi de ciocolată;
  • 120 g nucă tocată.

Citește și: Cea mai simplă rețetă de biscuiți. Sunt gata în 15 minute și sunt extrem de delicioși

Cum se pregătesc și cum faci aluatul

În continuare îți vom arăta, pas cu pas, ce trebuie să faci pentru a obține cele mai fragede și gustoase fursecuri, cum pregătești aluatul și cât trebuie să ții biscuițeii la cuptor pentru a nu se arde.

Rețetă de fursecuri cu ciocolată. Ingrediente și mod de preparare
Rețetă de fursecuri cu ciocolată. Ingrediente și mod de preparare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se tapetează tava în care urmează a fi puse fursecurile cu hârtie de copt.
  2. Se amestecă untul, zahărul și sarea.
  3. Se amestecă făina și praful de copt.
  4. Se adaugă treptat oul și vanilia, puțin câte puțin, până se combină într-un aluat omogen.
  5. Se adaugă fulgii de ciocolată și nucile tocate și se amestecă bine.
  6. Se crează bile din aluat, de dimensiuni potrivite (de 2-3 cm diametrul) și se pun în tavă.
  7. Biluțele din aluat pot fi aplatizate cu ajutorul unui fund de pahar.
  8. Se lasă suficient spațiu între aluat, pentru că acesta crește în timpul coacerii.
  9. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit  la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 10-12 minute.