Home » Cum să faci orice » Ingredientul banal care elimină mirosul de umezeală din prosoapele de baie. Este la îndemâna tuturor

Ingredientul banal care elimină mirosul de umezeală din prosoapele de baie. Este la îndemâna tuturor

Manolică Anca / 17.06.2022, 10:01
Ingredientul banal care elimină mirosul de umezeală din prosoapele de baie. Este la îndemâna tuturor

Dintre toate articolele de spălat, prosoapele sunt cele mai des folosite. Te-ai întrebat vreodată cum de apa curată poate face ca un prosop să miroasă atât de urât? Dacă răspunsul este da, atunci, în rândurile de mai jos, descoperim împreună cum scăpăm de acest lucru. Iată ingredientul banal care elimină mirosul de umezeală din prosoapele de baie.

De ce prind prosoapele un miros ciudat

Deoarece prosoapele sunt făcute pentru a fi foarte absorbante, materialul lor gros durează adesea mai mult să se usuce decât restul rufelor. Acest lucru te poate face să împăturești și să pui deoparte prosoapele care sunt încă ușor umede. Atunci când sunt puse deoparte umede, prosoapele pot fi un teren propice pentru mucegai și acest lucru poate crea un miros urât.

Mirosul de prosop umed este aceeași problemă care se întâmplă cu capetele de mop neigienice care nu sunt lăsate să se usuce corespunzător sau cu bureții de curățare care nu reușesc să se usuce între utilizări. Un mediu cald și umed este cel mai propice pentru germeni.

Atunci când un prosop capătă un miros acru, de mucegai, este un semn că o colonie de bacterii se înmulțește și crește. De cele mai multe ori, un prosop umed și înghesuit într-o încăpere este tot ce are nevoie o colonie pentru a se dezvolta.

Cum poți evita acest lucru

Grosimea prosoapelor le face ideale pentru colectarea umezelii, ceea ce este grozav, deoarece ele există pentru a absorbi excesul de apă. Cu toate acestea, prea multă umiditate poate fi un factor chiar dăunător.

De aceea, este extrem de important să lași prosoapele să se usuce complet după ce au fost folosite sau după ce au fost spălate. Scoaterea rufelor din mașina de spălat imediat după ce au fost spălate este cea mai ușoară modalitate de a preveni acest lucru.

De asemenea, agățarea acestora pentru a permite circulația aerului și uscarea acestuia după utilizare este cu siguranță o altă modalitate de a preveni mirosul de umezeală din prosoapele de baie.

Ingredientul banal care elimină mirosul de umezeală din prosoapele de baie

S-ar putea să ți se pară că ar fi mai ușor să arunci prosoapele și să cumperi altele noi, dar eliminarea mirosului de umezeală din acestea în mod corect este de fapt foarte simplă. Se poate face cu un ingredient banal pe care probabil că îl ai și tu la îndemână.

Este vorba despre busuioc. Această plantă aromatică poate face cu adevărat diferența în spălarea prosoapelor pe care le folosim zi de zi. Ai nevoie de un lighean pe care să îl umpli cu apă fierbinte. Adaugă apoi o linguriță de oțet și 2 sau 3 frunze de busuioc, care vor da prosoapelor un parfum proaspăt.

Lasă ingredientele sa se amestece între ele si, după câteva minute, înmoaie prosoapele în apă. Ar trebui să stea în apa cu busuioc circa jumătate de oră, după care continuă să le speli normal. Vei vedea că prosoapele tale de baie vor avea acum un alt miros, desigur, unul mai plăcut.