Home » Cum să faci orice » Ingredientul banal cu care poți să cureți ușor și rapid geamurile din casă. Metoda eficientă

Ingredientul banal cu care poți să cureți ușor și rapid geamurile din casă. Metoda eficientă

Alexandru Cazacu / 17.05.2022, 10:44
Ingredientul banal cu care poți să cureți ușor și rapid geamurile din casă. Metoda eficientă

În timp, petele, praful și murdăria se acumulează încet, dar sigur, pe ferestrele tale, atât în ​​interior, cât și în exterior. Este firesc să vrei ca geamurile tale să arate impecabil, dar poate fi dificil uneori să găsești modalitatea corectă de curățare a acestora. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să cureți ușor și rapid geamurile din casă.

Cum poți să cureți ușor și rapid geamurile din casă. Ingredientul banal cu care scapi de urmele de pe ferestre

În comerț există nenumărate produse de curățare a sticlei, însă și tu poți face acasă o soluție foarte eficientă de curățare a geamurilor. Oțetul este nelipsit din bucătăriile noastre și îl folosim la fel și fel de preparate. Cu toate acestea, el ne poate ajuta și la curățenie. Cu ajutorul acestui ingredient minunat, ferestrele noastre vor arăta ca noi.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin oțet cu apă călduță și câteva picături de ulei esențial de lămâie. Toarnă apoi amestecul într-un recipient cu pulverizator și stropește ferestrele murdare înainte de a le șterge cu o cârpă moale și uscată.

Soluție pentru curățarea geamurilor cu oțet și bicarbonat de sodiu

O altă metodă foarte eficientă de curățare a gemurilor este cea cu bicarbonat de sodiu și oțet. Împreună, cele două ingrediente sunt perfecte și pentru curățarea ramelor murdare. Tot ceea ce trebuie să faci este să presari bicarbonat în colțurile ramelor și să torni peste acesta puțin oțet. Amestecul va reacționa și va face spună.

Lasă să acționeze vreme de aproximativ 15 minute, după care îndepărtează murdăria cu o cârpă curată și uscată. De asemenea, poți folosi un burete pentru a îndepărta petele de pa ramele albe de plastic și de pe pervaz.

Ingredientul banal cu care poți să cureți ușor și rapid geamurile din casă
Ingredientul banal cu care poți să cureți ușor și rapid geamurile din casă

Sfaturi utile la curățarea geamurilor

Evitați utilizarea detergenților pentru sticlă pe bază de amoniac sau alcool. Deși unii ar putea fi de părere că vor curăța mai bine ferestrele, acestea pot lăsa dungi și chiar o peliculă subțire care atrage praful și umezeala. Dacă aveți o pată deosebit de dificilă, puteți începe procesul de curățare aplicând una dintre soluțiile de mai sus și frecând ușor cu o cârpă moale.

Indiferent cât de încăpățânate ar fi anumite materiale lipite, nu folosiți niciodată o lamă de ras sau orice alt fel de lamă pentru a le răzui. Acest lucru poate provoca zgârieturi permanente și poate lăsa ferestrele mai vulnerabile la spargere în viitor.

La ștergerea geamurilor este recomandat să folosiți un șervețel moale sau o cârpă moale care nu lasă scame. O cârpă din microfibră este ideală, însă poate funcționa la fel de bine și un prosop de hârtie curat. Pentru a evita apariția dungilor, frecați din mai multe direcții.

Înainte de a te apuca de șters geamurile, îndepărtează surplusul de praf și murdărie de pe rama ferestrei cu o perie sau cu un aspirator de mână. Dacă geamul este foarte murdar, scoate-l și spală-l cu apă fierbinte, spumă și o perie moale, apoi clătește-l și lăsă-l să se usuce înainte de al pune la loc.