Home » Cum să faci orice » Insecticid anti-furnici. 5 soluții naturale care te vor ajuta să scapi rapid de furnici

Insecticid anti-furnici. 5 soluții naturale care te vor ajuta să scapi rapid de furnici

Alexandru Cazacu / 13.05.2022, 16:17
Insecticid anti-furnici. 5 soluții naturale care te vor ajuta să scapi rapid de furnici

Acolo unde vedem o furnică, cel mai probabil, sunt și alte câteva mii în apropiere. Este posibil ca aceste insecte să nu te deranjeze atât de mult atunci când mergi la un picnic, însă când vine vorba despre o invazie de furnici în locuința ta, vei dori cu siguranță să rezolvi rapid problema. Există multe modalități de a scăpa de furnicile din casă, iar noi vă vom prezenta câteva soluții naturale care te vor ajuta din acest punct de vedere.

Soluții naturale care te vor ajuta să scapi rapid de furnici

În comerț există mai multe insecticide anti-furnici, însă acestea pot conține substanțe chimice toxice. Din fericire, există și unele soluții naturale care pot eradica problema fără prea multe bătăi de cap. Iată câteva dintre cele mai bune modalități de a scăpa de furnici, folosind ingrediente găsite în majoritatea locuințelor.

Insecticid cu ulei esențial de lămâie cu eucalipt

Uleiul esențial de lămâie cu eucalipt este un repelent natural pentru insecte. Conține citronela, folosită în lumânări pentru a respinge țânțarii și alte insecte zburătoare. Tot ce trebuie să faci este să înmoi bine bile de bumbac în uleiul esențial nediluat și să le așezi în zonele din casă în care de obicei vezi furnici. Înlocuiește bilele de bumbac săptămânal. Cel mai probabil, veți găsi acest tip de ulei la magazinele naturiste.

Soluție cu oțet împotriva furnicilor

Cu siguranță, nu există bucătărie în care să nu fie oțet. Disponibil în toate magazinele alimentare, cu ajutorul oțetului poți prepara o soluție ieftină și eficientă pentru a respinge furnicile. Mai exact, amestecă o parte de apă și una de oțet și toarnă amestecul într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează apoi în locurile afectate de furnici. Mirosul de oțet poate fi mirosit de furnici și după ce se usucă.

5 soluții naturale care te vor ajuta să scapi rapid de furnici
5 soluții naturale care te vor ajuta să scapi rapid de furnici

Creta – inamicul furnicilor

O furnică nu trece niciodată peste o linie marcată cu ajutorul unei crete. Motivul pentru care se întâmplă asta încă nu este cunoscut de cineva. Dacă vrei să îndepărtezi furnicile din locuința ta, aceasta este o soluție excelentă.

Cum să scapi de furnici cu ulei esențial din frunze de scorțișoară

Un studiu din 2005 a constatat că compușii din uleiul esențial din frunze de scorțișoară sunt foarte eficienți în respingerea furnicilor, chiar și a celor roșii. Înmoaie bine bile de bumbac în uleiul esențial de frunze de scorțișoară nediluat. Așază apoi bilele de bumbac în zonele în care vezi furnici.

Insecticid anti-furnici din apă și detergent de vase

Furnicile lasă o urmă de feromoni pe căile pe care le folosesc, știind astfel drumul spre sursa de mâncare. Utilizând metoda de mai jos, poți elimina mirosul și poate descuraja furnicile să intre din nou în casa ta.

Amestecă puțin detergent lichid de vase cu apă și toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Stropește apoi amestecul în zonele prin care furnicile par să intre sau unde se adună. După pulverizare, șterge bine zona lăsând urme ușoare de detergent. Repetă pașii de mai sus de câte ori este necesar.