Home » Cum să faci orice » Limba Soacrei. De ce se numește așa și de ce se merită să ai această plantă la tine în casă

Limba Soacrei. De ce se numește așa și de ce se merită să ai această plantă la tine în casă

Alexandru Cazacu / 29.11.2021, 09:58
Limba Soacrei. De ce se numește așa și de ce se merită să ai această plantă la tine în casă

Limba soacrei este una dintre cele mai populare plante de interior, deoarece se potrivește perfect în orice locuință. Aceasta nu are nevoie de foarte multă apă, irigarea acesteia fiind necesară doar atunci când pământul este uscat. Cu toate acestea, haideți să vedem de ce se numește așa și de se merită să ai o astfel de plantă în casă.

Cum și-a primit denumirea de ”Limba soacrei” și de ce se merită să ai o astfel de plantă

Originară din jumătatea de sus a continentului african și Madagascar, Sansevieria sau Limba soacrei face parte din familia agavelor. Frunzele acesteia sunt în formă de lance, lungi și ascuțite. Cum a ajuns această plantă să capete această denumire? Ei bine, datorită frunzelor sale lungi care, potrivit vorbelor din popor, se aseamănă cu limba soacrei, mai mereu ascuțită.

Cu toate acestea, de ce se merită să ai o astfel de plantă? În primul rând, după cum spuneam și mai sus, Limba soacrei este extrem de rezistentă, nu are nevoie de condiții pentru a se dezvolta corespunzător și nu necesită foarte multă apă. Ba chiar mai mult de atât, ea trebuie irigată doar atunci când solul în care crește este uscat. De fapt, specialiștii sunt de părere că în sezonul rece, această plantă nu ar trebui să fie udată aproape deloc.

Sansevieria înflorește primăvara, iar florile sunt albe, au în jur de 1 cm lungime și extrem de parfumate. Cu toate acestea, trebuie să menționăm faptul că doar plantele mature înfloresc.

Iubește lumina și căldura

Deși nu este foarte pretențioasă, Limba soacrei preferă locurile mai călduroase. Așadar, nu este recomandat ca această plantă să fie ținută în exteriorul casei în sezonul rece. Dacă o ții în casă, găsește-i un loc cât mai cald, iar ea se va simți foarte bine.

După cum am menționat anterior, Limba soacrei preferă locurile unde lumina soarelui poate ajunge cu ușurință, însă aceasta nu este o condiție esențială. Cu toate acestea, atunci când are parte de căldura și lumina corespunzătoare, ritmul său de creștere este accelerat. Pe lângă toate acestea, în condiții optime, o astfel de plantă poate rezista chiar mai bine de 10 ani.

Limba soacrei. De ce se merită să ai o astfel de plantă
Limba soacrei. De ce trebuie să ai o astfel de plantă în casă

Îngrijire

Deși putem să folosim aproape orice fel de sol pentru flori pe care îl găsim în comerț, cel mai potrivit ar fi mranița pentru mușcate, amestecată cu 30% nisip. De asemenea, dacă vreți ca Sansevieria să prospere, puteți să-i administrați lunar (din mai și până în septembrie), un îngrășământ special pentru plante ornamentale (granule, batoane etc.). Totodată, ideal ar fi ca planta să fie ținută la temperaturi de peste 13 grade Celsius.

În lunile foarte călduroase de vară, udarea plantei se face cam o dată la două săptămâni sau când solul este uscat, iar în lunile sezonului rece, planta trebuie irigată o dată pe lună.

În ceea ce privește înmulțirea, aceasta se face primăvara prin separarea tulpinilor tinere sau desfacerea tufei. De asemenea, Limba Soacrei mai poate fi înmulțită foarte ușor prin butașii obținuți din frunze.