Home » Cum să faci orice » Limonada cu pepene galben. Cum prepari o băutură răcoritoare și aromată ideală pentru zilele de vară

Limonada cu pepene galben. Cum prepari o băutură răcoritoare și aromată ideală pentru zilele de vară

Alexandru Cazacu / 26.05.2022, 12:51
Limonada cu pepene galben. Cum prepari o băutură răcoritoare și aromată ideală pentru zilele de vară

Cu siguranță, nu mulți sunt cei care ar refuza o limonadă rece și delicioasă, mai ales în zilele călduroase de vară. Există nenumărate moduri de preparare a acestei minunate băuturi răcoritoare, însă noi vă vom prezenta astăzi o rețetă inedită de limonada cu pepene galben. Haideți să vedem cum se prepară aceasta băutură aromată și perfectă pentru zilele toride.

Cum să faci limonadă cu pepene galben

Nu trebuie să fii expert în prepararea băuturilor pentru a face o limonadă delicioasă și extrem de aromată. În mediul online poți găsi nenumărate rețete de limonadă, însă cea pe care o vei găsi în rândurile de mai jos este cu adevărat specială. Cu doar câteva ingrediente simple și puțin timp liber poți face o băutură răcoritoare incredibilă. Hai să vedem cum se face limonada cu pepene galben și care sunt ingredientele necesare.

Limonadă cu pepene galben – Ingrediente:

  • 800 g pepene galben (copt foarte bine)
  • 120 g miere de albine (puteți folosi și zahăr)
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1 l apă rece
  • frunze de mentă.

Mod de preparare

După cum spuneam și în rândurile anterioare, prepararea acestei limonade este foarte simplă, însă vom avea nevoie de un blender sau un robot de bucătărie. Așadar, pentru început vom curăța pepenele de coajă și îl vom tăia cuburi. Apoi, în vasul robotului de bucătărie punem cuburile de pepene, zeama de lămâie (punem în funcție de cât de acră vrem să fie limonada), câteva frunze de mentă și mierea de albine.

Pornim apoi blenderul și pasăm bine toate ingredientele. Acum, adăugăm apa rece și continuăm să mixăm până când obținem un lichid fin și cremos. Ei bine, iată că am ajuns la finalul rețetei de limonadă cu pepene galben, iar tot ce trebuie să mai facem este să punem băutura la frigider pentru câteva ore, pentru ca aromele să se îmbine. Simplă, sănătoasă și gustoasă, această limonadă face minuni în zilele toride de vară.

Limonadă de pepene roșu

Acum că am aflat cum se face limonada de pepene galben, haideți să vedem cum se prepară și cea de pepene roșu. Aceasta este la fel de răcoritoare și gustoasă, iar timpul de preparare este foarte scurt. Pentru aceasta vom avea nevoie de:

  • 1 kg miez de pepene roșu (tăiat cuburi și curățat de semințe)
  • 1 l apă rece
  • zeama de la 2 lămâi
  • zahăr după gust
  • frunze de mentă.
Cum prepari o băutură răcoritoare și aromată - Limonadă de pepene roșu
Cum prepari o băutură răcoritoare și aromată – Limonadă de pepene roșu

Mod de preparare

La fel ca și în cazul limonadei de pepene galben, și de această dată vom avea nevoie de blender. Punem cuburile de pepene în vasul unui blender și pulsăm până când obținem un piure fin. Strecurăm apoi lichidul într-un alt vas.

Într-o cană de sticlă mare, amestecăm zahărul, apa și sucul de lămâie până când zahărul se dizolvă complet. Turnăm în cană și piureul de pepene, adăugăm câteva cuburi de gheață și frunze de mentă și amestecăm bine totul. Gheața și menta pot fi puse și direct în pahare, peste care vom turna apoi limonada. Evident, limonada o vom păstra la rece în frigider.