Home » Cum să faci orice » Locul din bucătărie în care să nu așezi frigiderul niciodată. Se poate strica mai repede decât crezi

Locul din bucătărie în care să nu așezi frigiderul niciodată. Se poate strica mai repede decât crezi

Manolică Anca / 29.10.2021, 15:48
Locul din bucătărie în care să nu așezi frigiderul niciodată. Se poate strica mai repede decât crezi

Frigiderul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din orice locuință. Din acest motiv, atunci când amenajăm bucătăria, este important să alegem cu atenție locul în care îl amplasăm. Află care este locul din bucătărie în care nu ar trebui să așezi frigiderul niciodată.

Frigiderul, un electrocasnic de bază în orice gospodărie

În ziua de astăzi este destul de dificil să trăim fără frigider, fapt pentru care acesta se regăsește, cu siguranță, în aproape orice gospodărie. Cum este un electrocasnic care nu se cumpără în fiecare zi, acesta trebuie amplasat neapărat în locuri sigure, în condiții optime, pentru ca el să funcționeze corect un timp cât mai îndelungat.

Sigur, pentru unii din aceia care locuiesc în garsoniere sau apartamente nu foarte generoase atunci când vine vorba de spațiu, amplasarea frigiderului chiar poate fi o problemă. În rândurile de mai jos vom explica cum ar trebui să așezi frigiderul și care este locul din bucătărie în care să nu îl așezi niciodată.

Locul din bucătărie în care să nu așezi frigiderul niciodată. Reguli de amplasare

Indiferent de tipul de bucătărie pe care îl ai, mică, mare, pătrată sau dreptungiulară, regula de bază este legată de așezarea principalelor obiecte pentru a funcționa în flux tehnologic. De aceea, este important să cunoaștem câteva detalii importante.

1. Frigiderul nu se pune niciodată lângă plita de gătit, aragaz sau cuptor, nici măcar cel cu microunde, sau alte surse de căldură precum caloriferul. Ele pot afecta funcționarea corectă a frigiderului sau îl pot chiar defecta.

2. Frigiderul nu trebuie să stea în razele soarelui, adică lângă ferestre, deoarece în anotimpul călduros se poate supraîncălzi, fapt ce ar duce la o defectare mai rapidă.

Frigiderul nu trebuie amplasat niciodată lângă o sursă de căldură
Frigiderul nu trebuie amplasat niciodată lângă o sursă de căldură

3. Planifică zona pentru pregătirea alimentelor în apropierea frigiderului, pentru a nu lăsa prea mult timp ușa deschisă atunci când scoți mai multe alimente din el. Respectă regula triunghiului în amplasarea frigiderului, aragazului și chiuvetei, latura fiind de la 40 – 60 cm la maximum 3 m, cu un perimetru între 4 și 8 metri liniari.

4. Pune frigiderul direct pe podea, nu pe mochetă, covor, linoleum sau orice alt tip de material. Greutatea frigiderului lasă urme pe linoleum, iar căldura degajată de aparat decolorează covorul.

5. Nu lipi niciodată frigiderul de perete, nici cu partea din spate, nici pe una dintre cele două părți laterale. Astfel, va avea loc pentru a se putea ventila corespunzător. În caz contrar, aerul cald se acumulează și compresorul funcționează în continuu, ceea ce scurtează durata de viață a aparatului.

6. Nu acoperi frigiderul și nu pune deasupra lui nimic. Un frigider are nevoie de suficient spațiu deasupra și dedesubt, pentru o ventilație optimă. Atenție la frigiderele încorporabile, au nevoie de o ventilație suplimentară, pentru ca lateralele sunt slab ventilate.

7. Evită amplasarea frigiderului în zonele umede, pentru că el poate rugini. De asemenea, există pericolul unor accidente din cauza curentului electric.

8. Lasă suficient spațiu între perete și mobilă, pentru ca atunci când deschizi frigiderul ușa să nu se izbească de perete sau de alte lucruri.