Home » Cum să faci orice » Metoda prin care poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă. E mai simplu decât credeai

Metoda prin care poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă. E mai simplu decât credeai

Manolică Anca / 28.07.2022, 17:20
Metoda prin care poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă. E mai simplu decât credeai

Majoritatea nucilor sunt destul de ușor de separat de coajă. Cu toate acestea, un miez de nucă și coaja sa exterioară încrețită par adesea imposibil de separat. Iată o metodă simplă prin care poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă. Ai de făcut un singur lucru pentru a ajunge la miez. Nu mulți cunosc acest truc.

Cum poți să cureți ușor și rapid nucile de coajă

Nucile sunt fructele oricărui arbore din genul Juglans. Deși, din punct de vedere științific, nucile sunt clasificate ca fructe cu sâmburi și nu ca adevărate nuci botanice, în lumea culinară ele sunt denumite nuci de copac. Ele sunt o gustare și un ingredient popular în întreaga lume, nu doar pentru gustul lor, ci și pentru diversele beneficii pentru sănătate atunci când sunt consumate cu moderație.

Spargerea nucilor este un proces destul de simplu, chiar dacă nu ai un spărgător special la îndemână. În cele ce urmează îți vom explica o metodă simplă și eficientă de a face asta. Multe dintre gospodinele cu experiență sigur o cunosc.

Ei bine, tot ce ai nevoie este o saramură, care se prepară foarte ușor. Dizolvă două linguri de sare într-un litru de apă, toarnă lichidul într-un recipient adânc, după care pune nucile în el pentru cel puțin o jumătate de oră. După ce au trecut cele 30 de minute, ele trebuie scoase din saramură și șterse cu o cârpă uscată. Vei vedea că nuca va fi foarte ușor de despocat acum cu un cuțit obișnuit, iar miezul nu va fi afectat.

Miez de nucă
Miez de nucă

Altă metodă prin să spargi nucile ca miezul să rămână mare și frumos

Pentru început, vei avea nevoie de o suprafață plată și tare (o cărămidă de exemplu), un ciocan mic și, evident, de nuci. Pune nuca pe suprafața plată și lovește ușor cu ciocanul în partea întreagă a nucii, nu pe crăpătură.

Procedează la fel si pe partea opusă a nucii, după care întoarce nuca cu vârful în sus și lovește-o la fel de ușor. Ulterior, strânge ușor nuca și vei vedea cum crăpăturile vor ieși la iveală. Curăță apoi coaja din jurul miezului.

Așadar, după ce ai îndepărtat coaja de pe miez, apucă cu degetele mari cele două jumătăți de miez și trage ușor pentru a le despărți. Apoi, îndepărtează membrana și vei vedea că cele două jumătăți de miez sunt întregi, mari și frumoase. Dacă ți se pare mai ușor, poți mai întâi să spargi toate nucile, iar apoi să le cureți de coajă.

Nucile oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți ce ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, dar și la prevenirea îmbătrânirii premature. Bogate în proteine, vitamina A, vitamine din complexul B, lecitină și Omega-3, acestea ajută la reducerea colesterolului „rău” și a trigliceridelor. Astfel, prin simplul consum al acestora, organismul se hrănește cu multă „sănătate”, fără niciun fel de efort.