Home » Cum să faci orice » Metoda simplă care te ajută să cureți geamurile cabinei de duș de calcar

Metoda simplă care te ajută să cureți geamurile cabinei de duș de calcar

Violeta Badea / 18.06.2021, 10:24
Metoda simplă care te ajută să cureți geamurile cabinei de duș de calcar

Te-ai săturat de petele de calcar de pe cabina de duș? Multe persoane se confruntă cu această problemă, iar produsele din comerț nu sunt eficiente și sunt foarte toxice. Pentru sănătatea ta este recomandat să folosești produse naturale și ecologice care nu-ți afectează căile respiratorii și prelungesc viața acestui obiect sanitar. Iată metoda simplă care te ajută să cureți geamurile cabinei de duș de calcar.

Metoda simplă care te ajută să cureți geamurile cabinei de duș de calcar

Multe persoane care au cabină de duş din sticlă în baie se confruntă cu această problemă! Acestea sunt practice, au un aspect plăcut și ocupă puțin spațiu în baie, dar au și un mare defect: se murdăresc foarte repede şi depunerile de piatră îți dau mari bătăi de cap. Uneori chiar daca le cureți des, te poți alege cu pete care ies foarte greu sau deloc. Din fericire, există o metodă simplă care te ajută să cureți geamurile cabinei de duș de calcar. Iată de ce vei avea nevoie:

  • cârpă din microfibră
  • burete abraziv
  • oțet alb
  • recipient de pulverizare
  • apă

Într-o cană adaugă 200 de ml de apă, 200 de ml de oțet alb și amestecă totul foarte bine. Toarnă lichidul obținut într-un recipient de pulverizare. Intra în cabina de duș, închide toate ușile, îmbibă cârpa în această soluție și șterge bine pereții din sticlă. Apoi folosește un burete cu o acțiune ușor abrazivă, deoarece particulele de calcar se îndepărtează destul de greu. Acestea se prind de sticlă, se lipesc şi dau aspectul mătuit şi alb.

După ce ai reușit să scapi de tot calcarul, poți folosi un degresant pentru a îndepărta petele de apă și pentru a ține calcarul la distanță mai mult timp. Ulterior, pereții de stică ai cabinei de duș se clătesc cu apă caldă, nu fierbinte! În final șterge cu cârpa din microfibră. Cabina ta de duș va arăta ca nouă!

Cum cureti cabina de dus
Cum cureti cabina de dus

Alte metode care te ajută să cureți geamurile cabinei de duș de calcar

  • Bicarbonat de sodiu și oțet

Torni oțet într-un recipient de pulverizare și dai pe pereții cabinei. Aștepți să acționeze aproximtiv un sfert de oră și ștergi totul cu ajutorul unui burete pudrat cu bicarbonat de sodiu. În final, pereții de sticlă ai cabinei de duș se clătesc cu apă curată rece și se șterg cu o cârpă din microfibră.

  • Oțet și detergent de vase

Amestecă o jumătate de pahar de detergent de vase cu un pahar de oțet alimentar încălzit, dar nu fierbinte. Adaugă soluția într-un recipient pentru pulverizare și dă pe pereții cabinei. Așteaptă aproximativ cinci minute ca să acționeze și șterge foarte bine cu un burete. În final, clătește cu multă apă și usucă bine cu o cârpă.

  • Zeamă de lămâie

Stoarce cinci lămâi și pune sucul într-un recipient de pulverizare. Adaugă puțină apă și șterge bine toată suprafața cabinei. Așteaptă circa cinci minte, după care clătește și șterge bine.

  • Alcool alb

Pulverizează produsul pe întreaga suprafață a cabinei, lasă-l să acționeze câteva minute. Clătește și șterge apoi cu o cârpă curată. Cabina de duș va arăta perfect, iar petele vor dispărea complet!