Deși nu este un preparat tradițional românesc, în ultima perioadă găsim nachos în majoritatea magazinelor. Cu toate acestea, nu mulți sunt cei care știu că pot face astfel de chipsuri chiar în confortul casei lor. Așadar, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă de nachos. Iată cum poți prepara celebra gustare mexicană chiar la tine acasă.
Cu siguranță, mulți dintre noi au gustat măcar o dată celebrele chipsuri crocante și am rămas impresionați de gustul inedit al acestora. În următoarele rânduri ale acestui articol, noi îți vom spune cum poți face nachos chiar la tine acasă și care sunt ingredientele necesare pentru un preparat delicios.
Pentru început vom cerne făina de porumb și cea de grâu, după care le vom pune într-un bol încăpător. Deasupra făinii turnăm cele trei linguri de ulei de măsline, paprika, oregano și sare după gust. Acum, turnăm în bol și apa călduță, după care vom amesteca bine totul, frământând până când aluatul rezultat nu se mai lipește de mână.
Pudrăm aluatul cu puțină făină de grâu și îl întindem bine între două bucăți de hârtie de copt (facem acest lucru pentru ca aluatul să nu se rupă). Când foaia întinsă are o grosime de aproximativ 1-2 mm, tăiem triunghiuri potrivite și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înțepăm acum nachos cu o furculiță și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, până ce chipsurile noastre se rumenesc. Apoi, scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească.
Între timp ne ocupăm de sosul salsa. Așadar, într-o altă tavă tapetată cu hârtie de copt punem roșiile, ardeiul și cățeii de usturoi, stropim totul cu ulei de măsline și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Vom scoate legumele din tavă pe rând, în funcție de cât de repede se coc. Punem legumele într-un castron acoperit cu folie de plastic, unde le lăsăm pentru aproximativ 15 minute.
După ce s-au scurs cele 15 minute, curățăm legumele de coajă și le punem în vasul unui blender. Deasupra acestora turnăm puțin ulei de măsline, puțin zahăr, potrivim de sare și piper și pornim blendreul. Compoziția rezultată o punem într-o sită și strecurăm sucul format, iar legumele care au rămas în sită le vom transfera într-un alt vas.
Tocăm ceapa și coriandrul mărunt și le punem peste legume, adăugăm și chimionul, după care amestecăm bine totul. Ei bine, aceasta a fost rețeta de nachos. După cum ați putut vedea nu este foarte greu de preparat, iar împreună cu salsa, aceste gustări crocante sunt cu adevărat minunate.