Home » Cum să faci orice » Omletă cu cartofi și somon. Se prepară ușor și este incredibil de bună. Ce pași trebuie să urmezi

Omletă cu cartofi și somon. Se prepară ușor și este incredibil de bună. Ce pași trebuie să urmezi

Alexandru Cazacu / 20.10.2021, 10:51
Omletă cu cartofi și somon. Se prepară ușor și este incredibil de bună. Ce pași trebuie să urmezi

Mulți sunt de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar ouăle sunt cu siguranță printre cele mai consumate alimente dimineața. Așadar, noi îți vom prezenta astăzi o rețetă deosebită, simplă și extrem de delicioasă de omletă cu cartofi și somon. Deși se prepară foarte ușor, rezultatul este excepțional și va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Rețetă de omletă cu cartofi și somon

Ei bine, ouăle se pot prepara în nenumărate feluri, iar omleta este unul dintre cele principale. Deși există fel și fel de rețete de omletă, noi îți vom prezenta una cu totul și cu totul specială. Este vorba de omletă cu cartofi și somon. Pe lângă faptul că este sățioasă, omleta preparată în acest fel este incredibil de gustoasă. Acestea fiind spuse, hai să vedem ce ingrediente ne trebuie și cum se prepară această rețetă.

Ingrediente:

  • 2 cartofi potriviți
  • 1 ceapă
  • 5 – 6 ouă
  • 150 somon afumat
  • 50 g unt
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt.

Modul de preparare

Pentru început vom spăla și curăța cartofii, după care îi tăiem în cubulețe potrivite. Apoi, vom pune cubulețe de cartofi la fiert în apă cu sare, pentru aproximativ 20 – 25 de minute. Între timp, curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Punem untul la încins într-o tigaie, în care vom căli ceapa până devine aurie și se înmoaie puțin. Peste ceapă adăugăm și cubulețele de cartofi fierți, mai lăsăm puțin și turnăm în tigaie și ouăle bătute cu sare și piper.

Așezăm frumos peste oul din tigaie și bucăți de somon afumat, acoperim cu capac și lăsăm la foc mic pentru aproximativ 5 – 7 minute. Acum stingem focul, așezăm omleta pe farfurie și ornăm cu mărar proaspăt. Ei bine, aceasta a fost rețeta de omletă cu cartofi și somon. După cum ați putut observa, rețeta este foarte ușor de preparat, însă are un gust extraordinar și este foarte sănătoasă. Iată mai jos și o rețetă de omletă de post.

Omletă cu cartofi și somon. Se prepară ușor și este extraordinar de delicioasă
Omletă cu cartofi și somon. Se prepară ușor și este extraordinar de savuroasă

Omletă de post fără ouă

Ingrediente:

  • 50 g făină de năut
  • 50 g tofu
  • 50 ml lapte de soia
  • ceapă verde tocată mărunt
  • 1/2 ardei gras roșu tocat cubulețe
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • boia de ardei dulce (puteți folosi și picantă dacă vă place)
  • turmeric (după gust)
  • sare și piper (după gust)
  • ulei.

Omletă de post – Mod de preparare

Ei bine, această rețetă este foarte ușor de preparat. Mai întâi, vom amesteca într-un bol toate ingredientele și potrivim de sare și piper. Mai departe, adăugăm laptele de soia, până când obținem o consistență cremoasă precum cea de clătite.

Într-o tigaie întinsă cu coadă detașabilă, care poate fi băgată în cuptor, vom pune uleiul la încins, după care vom adăuga compoziția. Lăsăm omleta la foc mediu pentru aproximativ 5 minute, iar între timp preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. După ce s-au scurs cele cinci minute, îndepărtăm coada tigăii și o băgăm în cuptorul preîncălzit pentru alte 5 minute, sau până când omleta capătă o culoare aurie. Putem servi omleta ca atare sau alături de salata preferată. Acestea au fost rețetele de omletă, iar noi vă dorim poftă bună!