Home » Cum să faci orice » Ouă umplute. Ingredientele și pașii de urmat pentru un aperitiv nemaipomenit. Rețeta e gata în doar câteva minute

Ouă umplute. Ingredientele și pașii de urmat pentru un aperitiv nemaipomenit. Rețeta e gata în doar câteva minute

Balan Daniel / 30.12.2021, 18:32
Ouă umplute. Ingredientele și pașii de urmat pentru un aperitiv nemaipomenit. Rețeta e gata în doar câteva minute

Mulți dintre români sunt amatori de ouă umplute, aceste aperitive fiind adesea găsite pe mesele de sărbătoare. În acest context, noi vă vom prezenta o rețetă inedită de ouă umplute. Aceasta este foarte ușor de făcut, însă rezultatul este cu adevărat uimitor. Iată care sunt ingredientele necesare și pașii de urmat pentru un aperitiv deosebit.

Rețetă simplă și rapidă de ouă umplute

Revelionul ne bate la ușă, iar multe dintre gospodinele din România pregătesc fel și fel de preparate pentru masa pe care o vor întinde în noaptea dintre ani. Ei bine, ouăle umplute pot fi aperitivul perfect pentru masa de sărbătoare. Așadar, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă absolut minunată de ouă umplute. Hai să vedem ce ingrediente vom folosi și cum se face acest preparat delicios.

Ingrediente:

  • 6 ouă fierte
  • 3 linguri de maioneză (rețeta simplă de maioneză o puteți găsi mai jos)
  • 1 lingură de muștar
  • 1 cutie mică de pate de ficat
  • 2 castraveți murați
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mai întâi vom fierbe ouăle tari, apoi le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit, le curățăm de coajă, având grijă să nu stricăm albușul, după care le tăiem în jumătăți pe lungime. Apoi vom scoate cu grijă gălbenușurile din fiecare jumătate de ou și le vom pune într-un bol.

După ce am făcut toate acestea, zdrobim gălbenușurile cât de fin posibil cu ajutorul unei furculițe. Peste acestea adăugăm două linguri de maioneză și amestecăm bine o spatulă. Dacă vi se pare că compoziția nu are destulă maioneză, puteți să mai adăugați o lingură.

Tocăm castraveții murați în cubulețe foarte mici, iar apoi îi adăugăm și pe aceștia în compoziția pentru ouă umplute (păstrăm puțin și pentru ornat). Presărăm deasupra și puțin pătrunjel proaspăt tocat și amestecăm bine toate ingredientele.

Cum se fac ouăle umplute. Ingrediente și pași de urmat
Cum se fac ouăle umplute. Ingrediente și pași de urmat pentru un aperitiv savuros

Cum se fac ouăle umplute

Punem apoi o lingură de muștar (poate fi iute sau de masă, în funcție de preferințele fiecăruia) și pateul de ficat și asezonăm cu sare și piper. Mestecăm până ce se încorporează și acestea. Acum umplutura pentru ouă este gata, iar nou o vom transfera într-un poș cu care vom umple jumătățile de ou.

Așezăm jumătățile de ou cu locul unde a fost gălbenușul în sus, iar apoi le umplem. Presărăm deasupra lor câteva cubulețe de castraveți murați și nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să le așezăm frumos pe farfurie și să ne bucurăm de gustul lor deosebit.

Rețetă de maioneză rapidă

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță de muștar
  • puțină zeamă de lămâie
  • sare și piper.

Maioneză rapidă – Mod de preparare

Pentru început, trebuie să menționăm că vom avea nevoie de un mixer vertical pentru acest tip de maioneză. Așadar, vom pune ouăle într-un recipient înalt, iar peste acestea vom turna uleiul. Adăugăm și o lingură de muștar, puțină zeamă de lămâie și potrivim de sare și piper. Acum, vom începe să mixăm de jos în sus, până se formează maioneza.