Home » Cum să faci orice » Prăjitura cu mere, care e gata “cât bați din palme”. Cum se prepară. Rețeta completă

Prăjitura cu mere, care e gata “cât bați din palme”. Cum se prepară. Rețeta completă

Toader Mihai / 05.10.2021, 23:16
Prăjitura cu mere, care e gata “cât bați din palme”. Cum se prepară. Rețeta completă

Ai musafiri, ești în criză de timp și nu știi ce desert să pregătești. Ei bine, nu trebuie să intri în panică, pentru că noi îți vom prezenta o rețetă de prăjitură cu mere foarte simplă, pe care o vei termina ”cât ai bate din palme”. Dacă tot ne grăbim, hai să vedem care sunt ingredientele necesare pentru acest desert delicios și cum se prepară.

Rețetă simplă și delicioasă de prăjitură cu mere

Există fel și fel de preparate dulci care se pot face cu mere, însă noi astăzi îți vom prezenta o rețetă rapidă de prăjitură cu mere. Deși timpul de prepararea a acesteia este foarte scurt, rezultatul este cu adevărat uimitor. Oaspeții tăi vor fi cu siguranță încântați de această prăjitură dulce și aromată. Tot ceea ce trebuie să faci pentru un desert delicios este să respecți pașii de mai jos. Iată de ce vei avea nevoie.

Ingrediente:

  • 2 kg mere dulci
  • 1 pachet de margarină (puteți folosi și unt dacă nu țineți cumva post)
  • aproximativ 150 g zahăr,
  • 1 cană de griș
  • 1 cană pesmet
  • 1 cană de făină de grâu
  • zahăr vanilat
  • scorțișoară măcinată
  • alune pisate (puteți folosi și nuci)
  • 1 plic de praf de copt.

Prăjitură cu mere – Mod de preparare

Pentru început vom spăla merele, le curățăm de coajă, le dăm prin răzătoarea mare, le amestecăm cu scorțișoară și puțin zahăr vanilat și le împărțim în două părți egale. Într-un bol, vom amesteca făina, grișul, pesmetul, praful de copt și zahărul. Mai departe, împărțim în două părți egale și compoziția din bol. De asemenea, împărțim în trei părți și pachetul de margarină sau unt. Pentru această rețetă puteți folosi o tavă de copt cu dimensiunile de aproximativ 23 x 26 cm.

Acum, ungem tava de copt cu o parte din cele trei de unt, peste care așezăm uniform jumătate din amestecul de făină și griș. Peste acest strat vom adăuga o altă parte de unt (ruptă cubulețe mici) și jumătate din cantitatea de mere cu scorțișoară. Nivelăm totul frumos și punem deasupra și cealaltă parte de făină și griș, iar deasupra restul de unt rupt cubulețe. Acum urmează și ultimul strat de mere, peste care putem adăuga alune sau nuci pisate. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 pentru aproximativ 45 de minute, până când prăjitura noastră se rumenește frumos și merele sunt făcute.

După ce scoatem prăjitura din cuptor o lăsăm să se răcească complet, după care o vom porționa și o putem pune pe masă pentru a fi servită.

Cum se face prăjitura cu mere
Cum să prepari o delicioasă prăjitură cu mere

Câteva sfaturi pentru prăjitura cu mere

După cum ați observat prăjitura nu este greu de preparat, însă dacă vreți să fie ca la carte, trebuie să alegeți un soi de mere dulci și zemoase. Vom face asta deoarece blatul este de fapt un amestec de făină, griș și pesmet și se va hidrata mai bine dacă merele sunt sunt mai zemoase. De asemenea, untul (margarina) are un rol foarte important și va da un gust deosebit preparatului. Acesta se va topi și va intra în blatul prăjiturii.