Home » Cum să faci orice » Prăjitură cu prune și ciocolată. Rețetă este extrem de simpla și delicioasa

Prăjitură cu prune și ciocolată. Rețetă este extrem de simpla și delicioasa

Alexandru Cazacu / 22.09.2021, 11:50
Prăjitură cu prune și ciocolată. Rețetă este extrem de simpla și delicioasa

Ai chef de un desert delicios și ușor de preparat, însă ți-ai epuizat toate ideile și nu știi ce ai putea să gătești? Ei bine, poți să stai liniștit, deoarece noi îți vom prezenta astăzi o delicioasă prăjitură cu prune și ciocolată. Această rețetă este foarte simplă, iar dacă urmezi pașii de mai jos, rezultatul va fi cu adevărat senzațional.

Rețetă foarte simplă de prăjitură cu prune și ciocolată

Prunele uscate se folosesc la nenumărate prăjituri și le puteți găsi în majoritatea supermarketurilor. Așadar, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă inedită, care poate fi făcută chiar în confortul casei tale și fără a fi nevoie de prea mult efort.

După cum vă spuneam, această prăjitură cu prune și ciocolată este foarte ușor de făcut, iar pe lângă aceasta, este și incredibil de delicioasă. Atât copiii, cât și cei mari vor fi extrem de încântați de acest desert minunat. Pentru aceasta vom avea nevoie de o tavă cu dimensiuni de aproximativ  20 x 23 cm. Acestea fiind spuse, haideți să vedem ce ne trebuie pentru această prăjitură și cum se prepară.

Ingrediente:

  • 100 g prune uscate
  • 100 g ciocolată
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 130 ml ulei de floarea soarelui
  • 10 g zahăr vanilat
  • 10 g praf de copt
  • 200 g făină de grâu
  • 50 g miez de nucă
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru început, vom pune într-un bol cele 2 ouă și 200 g de zahăr și le amestecăm bine cu ajutorul unui mixer, până ce zahărul s-a dizolvat complet. Acum, adăugăm laptele, uleiul, praful de copt, zahărul vanilat și făină, după care mixăm bine până omogenizăm totul.

Mai departe, într-o tavă cu dimensiunile menționate mai sus vom așeza hârtie de copt, iar deasupra acesteia turnăm jumătate din compoziția noastră și o întindem uniform pe toată suprafața tăvii de copt. După ce am făcut toate aceste lucruri, tocăm miezul de nucă și spargem ciocolata în bucăți mici (în funcție de cum vreți să o găsiți în prăjitură), după care le presărăm peste compoziția din tavă. Acum, turnăm și restul de compoziție și uniformizăm cu ajutorul unei spatule.

Cum se face rețeta de prăjitura cu prune și ciocolată
Rețetă simplă și delicioasă de prăjitura cu prune și ciocolată

Prăjitură cu prune și ciocolată – coacere

Iată că ne apropiem de finalul rețetei. Acum dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a scurs timpul de coacere putem să verificăm cu o scobitoare dacă prăjitura este făcută și în interior. Acum scoatem tava din cuptor și așezăm prăjitura pe un fund de lemn. Ei bine, prăjitura noastră este gata, iar tot ceea ce trebuie să mai facem este să presărăm cu zahăr pudră pe toată suprafața.

Acesta a fost modul de preparare a prăjiturii cu prune și ciocolată. Preparată în acest fel, prăjitura va fi foarte pufoasă și aromată. După cum ați putut observa, această rețetă este foarte simplă, însă rezultatul este unul excepțional, iar copiii vor fi cu siguranță încântați de desertul pe care l-ați pregătit. Acestea fiind spuse, vă lăsăm acum să savurați gustul incredibil al acestei prăjituri și vă dorim poftă bună.