Home » Cum să faci orice » Prăjitură negresă – rețeta originală. Ce ingrediente nu trebuie să îți lipsească din compoziție pentru a ieși pufoasă și aromată

Prăjitură negresă – rețeta originală. Ce ingrediente nu trebuie să îți lipsească din compoziție pentru a ieși pufoasă și aromată

Nistor Alexandru / 27.01.2022, 12:20
Prăjitură negresă – rețeta originală. Ce ingrediente nu trebuie să îți lipsească din compoziție pentru a ieși pufoasă și aromată

Nu mulți sunt cei care ar refuza un desert delicios, iar negresele se numără cu siguranță printre prăjiturile preferate de mulți dintre noi. Dacă și ție îți plac aceste minunate prăjituri, noi ți-am pregătit astăzi o rețetă inedită de prăjitură negresă. Hai să vedem care sunt ingredientele pe care le vom folosi și cum se fac negresele după rețeta originală.

Prăjitură negresă – rețeta originală

Negresele sunt unele dintre cele mai apreciate prăjituri, iar preparate în acest fel, ele sunt extrem de moi, pufoase și delicioase. Dacă erai în căutare de rețeta perfectă de prăjitură negresă poți să te oprești, pentru că ai găsit-o.

Trebuie menționat faptul că rețeta de mai jos este una foarte ușoară, iar dacă urmezi cu atenție pașii prezentați, desertul tău va fi cu siguranță apreciat de toată lumea. Iată ingredientele necesare ți modul de preparare.

Ingrediente pentru prăjitură negresă:

  • 200 g făină
  • 250 g margarină
  • 3 gălbenușuri
  • 3 albușuri
  • 400 g zahăr
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de rom
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de sare.
Rețeta originală de prăjitură negresă. Ce ingrediente nu trebuie să îți lipsească din compoziție
Rețeta originală de prăjitură negresă. Aceste ingrediente nu trebuie să îți lipsească din compoziție

Mod de preparare

Mai întâi, într-o cratiță vom pune margarina, laptele, zahărul și 40 de grame de cacao. Punem, oala la foc mic și amestecăm continuu, până când margarina s-a topit și toate ingredientele s-au încorporat. După ce am obținut o compoziție omogenă, stingem focul și dăm cratița deoparte.

Din compoziția obținută vom păstra în jur de zece linguri pentru glazură. Așadar, după ce compoziția s-a răcit puțin o mutăm într-un bol încăpător, iar peste aceasta adăugăm gălbenușurile și amestecăm bine. Acum, încorporăm și făina de grâu (o cernem peste compoziție), adăugăm 5 g de praf de copt și un pliculeț de zahăr vanilat.

Amestecăm bine toate ingredientele până aluatul devine omogen. În continuare, turnăm peste compoziție 1 linguriță esență de rom și amestecăm. Într-un bol separat vom bate albușurile spumă, iar apoi le încorporăm și pe acestea în compoziție, amestecând ușor cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.

Rețetă de prăjitură negresă – coacere

Iată că nu mai este mult și ne apropiem de finalul rețetei. Așadar, după ce am încorporat și albușurile, tapetăm cu hârtie de copt o o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm. Turnăm compoziția uniform pe toată suprafața tăvii și dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pentru circa 40 – 50 de minute. Cu toate acestea, timpul de coacere poate fi diferit, în funcție de cuptorul fiecăruia dintre noi, așa că putem apela cu încredere la testul scobitorii.

Când prăjitura negresă s-a copt și a crescut frumos, o scoatem din cuptor și o transferăm într-o altă tavă. Acum ne ocupăm de glazură, așadar, turnăm peste prăjitură cele zece linguri de compoziție păstrate și întindem uniform pe toată suprafața negresei.

Tot ceea ce mai avem de făcut este să lăsăm negresa să se răcească, iar apoi o putem tăia după preferințe și ne putem bucura de gustul și aroma incredibilă acestei prăjituri. De asemenea, la servire, deasupra negreselor putem pune frișcă, înghețată sau topping-ul preferat.