Home » Cum să faci orice » Pui crocant cu paste și brânză. Rețeta pe care Harry și William o adoră. Cum o poți prepara chiar la tine acasă

Pui crocant cu paste și brânză. Rețeta pe care Harry și William o adoră. Cum o poți prepara chiar la tine acasă

Alexandru Cazacu / 20.10.2021, 17:36
Pui crocant cu paste și brânză. Rețeta pe care Harry și William o adoră. Cum o poți prepara chiar la tine acasă

Cu siguranță, prinții Harry și William au avut o copilărie la care alți copiii pot doar să viseze. Evident, ei puteau cere bucătarului regal de la Palatul Kensington să le găsească mâncărurile preferate. Ei bine, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă delicioasă de pui crocant cu paste și brânză, pe care cei doi nepoții ai reginei Elisabeta o adoră.

Pui crocant cu paste și brânză. Rețeta pe care Harry și William o adoră

Se pare că atât William, cât și Harry iubeau mâncarea gătită de fostul bucătar regal, Darren McGrady, iar acesta făcea minuni atunci când venea vorba de preparatele preferate de nepoții reginei. Ei bine, printre mâncărurile preferate ale acestora se numără și puiul crocant cu paste și brânză. Ba chiar mai mult de atât, câteodată parcă nu se mai săturau de acest pui incredibil de delicios.

Pielea crocantă din exterior este ceea care îi face pe oameni să iubească puiul. Această rețetă este foarte ușor de făcut acasă, tot ceea ce trebuie să faceți este să adăugați unt, făină, lapte, smântână, brânză cheddar, parmezan și sare în sosul pastelor. Acestea fiind spuse, haideți să vedem de ce ingrediente avem nevoie și cum se prepară acest pui crocant cu paste și brânză. Cu siguranță va fi și pe placul vostru.

Ingrediente:

  • 8 pulpe cu os și piele
  • 1 cană de paste (penne sau macaroane)
  • 1 cană de cheddar
  • 1/2 cană parmezan
  • 3/4 cană de lapte
  • 3/4 cană smântână de gătit
  • 1/2 cană mozzarella
  • 1/2 cană cheddar pentru topping
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină de grâu
  • sare și piper după gust.
Pui crocant cu paste și brânză. Rețeta pe care Harry și William o adoră
Pui crocant cu paste și brânză. Rețeta pe care Harry și William o adoră

Mod de preparare

Pentru început, vom spăla bine pulpele de pui, după care le uscăm cu un prosop de bucătărie. Apoi, presărăm pulpele cu sare mare pe toate părțile, le așezăm frumos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 30 – 45 de minute până se rumenesc frumos.

Între timp, vom pune pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și ne apucăm de sos. Așadar, vom pune untul la topit într-o cratiță și cele două linguri de făină de grâu, amestecând continuu. După ce untul și făina sunt amestecate bine, adăugăm în cratiță laptele și smântâna de gătit, amestecând. O să vedeți că laptele se va îngroșa, iar noi vom pune în cratiță brânza cheddar. Ei bine sosul se va îngroșa și mai mult, așadar o să trebuiască să folosim acum o lingură de lemn pentru a mesteca.

Mai departe, vom adăuga pe rând parmezanul, pastele fierte și mozzarella, mai lăsăm puțin și vom muta totul într-un tavă de ceramică sau yena. Acum, presărăm peste pastele cu brânză și restul de cheddar dat prin răzătoare și dăm tava cu paste la cuptor pentru circa 20 de minute.

Cel mai probabil, pulpe de pui sunt deja făcute, la fel și pastele, așadar vom scoate tăvile din cuptor. ei bine nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să așezăm pe fiecare farfurie câte două pulpe, iar alături de acestea câte o porție de paste cu brânză.