Home » Cum să faci orice » Pui cu bacon și cașcaval la cuptor. O rețetă simplă, dar incredibil de gustoasă. Ingrediente și mod de preparare

Pui cu bacon și cașcaval la cuptor. O rețetă simplă, dar incredibil de gustoasă. Ingrediente și mod de preparare

Alexandru Cazacu / 06.09.2021, 17:50
Pui cu bacon și cașcaval la cuptor. O rețetă simplă, dar incredibil de gustoasă. Ingrediente și mod de preparare

Ți-ai epuizat toate ideile și nu mai știi ce să faci de mâncare? Ei bine, în acest caz, poți să prepari această minunată rețetă de pui cu bacon și cașcaval la cuptor. Aceasta este foarte ușor de preparat, iar rezultatul va fi cu adevărat delicios. Cu siguranță, cei din familia ta vor aprecia acest preparat uimitor.

Rețetă de pui cu bacon și cașcaval la cuptor

Pieptul de pui poate fi gătit în nenumărate feluri, însă îți vom prezenta astăzi o rețetă de pui cu bacon și cașcaval la cuptor, care cu siguranță va fi pe placul tuturor celor din familia ta. Gătit în acest mod, pieptul de pui este absolut uimitor. Servit alături de cartofii din tavă este minunat.

După ce vei gusta acest delicios piept de pui cu bacon și cașcaval, cu siguranță va deveni mâncarea ta preferată. Rețeta este foarte simplă, iar dacă urmezi cu atenție pașii următori, preparatul tău va fi extraordinar de delicios. Hai să vedem care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru această rețetă și cum se prepară.

Ingrediente:

  • 5 bucăți de piept de pui
  • 250 g bacon
  • 200 g cașcaval felii
  • 500g mozzarella
  • 2 kg cartofi (medii)
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de măsline (puteți folosi și de floarea soarelui)
  • parmezan
  • 1 lingură boia de ardei
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Modul de preparare

Pentru început vom spăla bine cartofii și îi vom curăța. După ce am făcut toate acestea, tăiem cartofii în cuburi mari sau țărănești. Acum îi vom pune într-un bol, iar peste aceștia vom pune sarea, piper, boiaua dulce (puteți folosi și picantă dacă vă place mai iute) și puțin ulei de măsline, după care amestecații bine, în așa fel încât toți cartofii să fie condimentați. Într-o tavă așezați uniform cartofii și cățeii de usturoi striviți.

Acum vom trece la a doua etapă, adică la pregătirea pieptului de pui. Luăm fiecare bucată de piept de pui în parte și o vom cresta, dar fără să ajungem până la capăt. Mai departe, vom așeza frumos bucățile de piept peste cartofii condimentați. În fiecare crestătură vom adăuga câte o felie de bacon și una de cașcaval. După ce am umplut toate crestăturile, condimentăm cu sare și piper și stropim pieptul de pui cu puțin ulei.

Pui cu bacon și cașcaval la cuptor
Cum să faci pui cu bacon și cașcaval la cuptor

Rețetă de pui cu bacon și cașcaval – Coacerea

În continuare, dăm mozzarella prin răzătoarea mare și parmezanul prin cea mică. Peste bucățile de piept de pui punem mozzarella rasă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute, până ce cartofii devin aurii și pieptul de pui se rumenește frumos, verificând tava din când în când.

După ce s-au scurs cele 50 de minute și totul s-a rumenit ca la carte, scoatem tava din cuptor și presărăm pieptul de pui cu pătrunjel proaspăt. De asemenea, vom presăra parmezanul ras peste cartofii fierbinți. Acum, tot ce ne mai rămâne de făcut este să ne bucurăm de gustul excepțional al acestui preparat extrem de gustos. Vă dorim poftă bună!