Home » Cum să faci orice » Reguli de feng shui pentru noroc și prosperitate. Cum trebuie să fie ușa casei și ce nu trebuie să existe la intrarea în locuință

Reguli de feng shui pentru noroc și prosperitate. Cum trebuie să fie ușa casei și ce nu trebuie să existe la intrarea în locuință

Manolică Anca / 04.08.2021, 17:46
Reguli de feng shui pentru noroc și prosperitate. Cum trebuie să fie ușa casei și ce nu trebuie să existe la intrarea în locuință

Feng Shui este o tehnică foarte veche ce provine din China și care își propune să găsească și să stabilească echilibrul energiei vitale a fiecărei persoane grație distribuției și orientării spațiilor în care fiecare își desfășoară activitățile zilnice, precum este locuința. În ultimii ani, tehnica a căpătat o popularitate tot mai mare, și tot mai mulți se alătură acestei tendințe aducătoare de multe beneficii. Iată ce reguli de feng shui pentru ușa casei tale trebuie să respecți pentru a avea parte de mult noroc și prosperitate

Reguli de feng shui pentru noroc și prosperitate

Regulile feng shui pentru ușa casei sunt foarte de clare și sunt toate făcute astfel încât intrarea în locuință să atragă vibrațiile bune și prosperitatea. Nu degeaba vechile credințe orientale văd ușa casei ca fiind din porțile prin care intră norocul în viața ta.

Aceasta are în spate de numeroase simboluri și este legată de o mulțime de pilde, superstiții și credințe mistice. În multe țări și culturi, ușa are o semnificație aparte, nu este doar o simplă intrare. Aceasta este asociată cu libertatea, speranța și deschiderea către lume, dar reprezintă și o formă de siguranță, protecție și confort în propriul cămin. Așadar, ușa este un obiect cu multe conotații pozitive care atrage norocul, binele, prosperitatea și energiile universului.

Cum trebuie să fie ușa casei și ce nu trebuie să existe la intrare

Așa cum chipul tău ar trebuie să fie mereu senin, luminos și destins pentru a emana multă energie bună și pentru a te bucura de șansele pe care viața ți le oferă, la fel și intrarea în casă, zidul în care este montată ușa locuinței tale trebuie să fie deschis, larg, luminos și orientat către răsărit sau către sud.

În fața ușii de la intrare nu ar trebui să se regăsească stâlpi, copaci groși sau alte lucruri care ar putea împiedica privirea. Aceste obstacole care nu permit luminii soarelui să îți scalde intrarea în casă sunt un semn care arată că vei avea adesea probleme cu banii și cu lucrurile de valoare pe care le ai în casă. De aceea, ai grijă ca nimic să nu îți umbrească ușa casei.

Reguli de feng shui pentru noroc și prosperitate
Reguli de feng shui pentru noroc și prosperitate

De asemenea, trebuie să ai în vedere ca ușa casei tale să nu fie față în față cu ușa casei vecinului de peste drum, pentru că riscați să intrați constant în conflicte. Totodată, dacă locuința ta dispune de două intrări, asigură-te ca cele două uși să nu fie aliniate. În primul rând pentru că se face va curent și se spune că ceea ce intră prin față ar ieși prea repede prin spate. În schimb, este bine ca poarta curții să fie în linie cu ușa casei și să se potrivească la mărime. În acest fel, se va crea un echilibru care atrage energiile pozitive.

Superstiții românești despre ușa casei

  • Dacă dimineața, când pleci de acasă, ușa scârțâie, înseamnă că norocul îți va surâde în acea zi.
  • Dacă se ușa casei se deschide singură, chiar dacă este curent, înseamnă că vei avea musafiri nepoftiți.
  • Dacă pe ușa casei tale intră o pasăre pe ușă sau auzi un ciocănit ușor în ușă, însă nu este nimeni, înseamnă că vei avea parte de musafiri dragi, cu gânduri bune.
  • Dacă îți prinzi degetele în ușă, este semn că la orizont se arată o mare schimbare, un eveniment dramatic, o situație ieșită din comun.
  • Dacă se rupe cheia în ușă este semn rău.
  • Dacă mătura pe care o ții după ușă cade, este un alt semn rău.
  • Când stai la masă, ai grijă ca ușa casei să fie închisă. În acest fel, vei închise și usa bârfitorilor.
  • Atârnă un clopoțel la ușă, pentru a fi sigur că nu intră spiritele rele, atunci când lași ușa deschisă.
  • Pune multe ghivece cu flori în fața ușii, pentru că sunt de bun augur și atrag prosperitatea în sânul familiei.