Home » Cum să faci orice » Rețetă biscuiți de Crăciun. Ingrediente și pașii esențial de urmat pentru a face celebrele fursecuri de sărbătoare

Rețetă biscuiți de Crăciun. Ingrediente și pașii esențial de urmat pentru a face celebrele fursecuri de sărbătoare

Alexandru Cazacu / 08.12.2021, 17:54
Rețetă biscuiți de Crăciun. Ingrediente și pașii esențial de urmat pentru a face celebrele fursecuri de sărbătoare

Multe gospodine prepară pentru Crăciun fel și fel de biscuiții delicioși. Fie că sunt că îi faci pentru o petrecere, fie că vrei să te bucuri de ei într-o noapte confortabilă alături de cei dragi, se merită să pregătești o tavă de biscuiți în preajma sărbătorilor. Așadar, noi ți-am pregătit o rețetă deosebită de biscuiți de Crăciun.

Rețetă biscuiți de Crăciun. Ingrediente și pașii de urmat

Această minunată rețetă este foarte ușor de făcut, iar biscuiții sunt cu adevărat delicioși și pot fi decorați special pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum se prepară aceste savuroase fursecuri și care sunt ingredientele de care avem nevoie.

Biscuiți de Crăciun – ingrediente:

  • 550 g făină de grâu
  • 200 g unt la temperatura camerei (peste 80% grăsime)
  • 200 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • esență de vanilie
  • un praf de sare.

Ingrediente pentru glazură:

  • 250 g zahăr pudră
  • puțină zeamă de lămâie
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 albuș
  • colorant alimentar (puteți alege culorile preferate).

Mod de preparare

Pentru început vom amesteca foarte bine untul cu zahărul, până obținem o cremă pufoasă și moale. Peste compoziție adăugăm două gălbenușuri și un ou întreg, amestecând în continuare. Turnăm în vas puțină esență de vanilie (sau esența preferată), făina cernută și praful de copt, amestecând cu o spatulă până începe să se formeze aluatul.

Folosindu-ne de mâini, frământăm bine aluatul, până când se încorporează toată făină de grâu. Dacă vi se pare că aluatul este foarte tare, puteți să mai adăugați puțină apă sau lapte, iar dacă este prea moale, puneți puțină făină de grâu.

Împărțim aluatul în două părți egale, pe care le înfășurăm în folie de plastic și le dăm la frigider pentru aproximativ 25 – 30 de minute. După ce s-a scurs acest timp, scoatem aluatul de la rece, îl presărăm cu puțină făină și îl întindem până când foaia ajunge la grosimea de aproximativ 1 cm.

Urmează să decupăm biscuiții în formele dorite. Evident, ne va rămâne un surplus de aluat după ce decupăm biscuiții de Crăciun, însă îl vom întinde din nou și vom proceda la fel, până îl vom folosi pe tot. Când am terminat cu decupatul, așezăm biscuiții pe o tavă tapetată cu folie de copt, pe care o dăm la frigider pentru circa 15 minute. Scoatem tava cu biscuiți din frigider și o mutăm în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute sau până când capătă o culoare aurie.

Rețetă biscuiți de Crăciun. Ingrediente și pașii de urmat
Rețetă biscuiți de Crăciun. Ingrediente și pașii de urmat pentru un desert incredibil

Rețetă biscuiți de Crăciun – glazură

Într-un bol, vom pune zahărul pudră, albușul, 2 lingurițe de zeamă de lămâie și esență de vanilie, iar cu ajutorul unui mixer vom amesteca bine toate ingredientele, până glazură devine fermă și nu cade de pe paletele mixerului. Pentru a putea pune glazura pe biscuiți, va fi necesar să o subțiem cu puțină apă.

Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să colorăm compoziția (putem amesteca în mai multe vase mici, culori diferite) și să ornăm biscuiții în spiritul Crăciunului. Când terminăm de glazurat toate fursecurile, le vom muta într-un loc uscat (la temperatura camerei) și le lăsăm pentru cel puțin 5-6 ore înainte de a ne putea bucura de gustul delicios al acestora.