Home » Cum să faci orice » Rețetă de cașcaval de casă. Iată de ce ingrediente ai nevoie de fapt

Rețetă de cașcaval de casă. Iată de ce ingrediente ai nevoie de fapt

Manolică Anca / 20.06.2021, 09:47
Rețetă de cașcaval de casă. Iată de ce ingrediente ai nevoie de fapt

Puține produsele lactate care se regăsesc astăzi în comerț mai sunt tradiționale, simple și naturale. Din păcate, și multe tipuri de cașcaval se numără printre lactatele bogate în conservanți și arome. Iată cum poți să faci rapid o rețetă de cașcaval de casă și să te bucuri de gustul natural de brânză bună.

Secrete pentru a prepara un cașcaval de casă autentic

Trăim vremuri în care devenim tot mai mult preocupați de alimentele pe care le consumăm, așa că gospodinele aleg să pregătească în casă cât mai multe dintre alimentele pe care le pun pe masa celor dragi. Iar cașcavalul nu trebuie să fie o excepție, mai ales că există o mulțime de rețete după care poate fi preparat cu succes chiar la tine în bucătărie.

O rețetă de cașcaval de casă bun nu este deloc dificilă, însă trebuie să ții cont de câteva sfaturi importante. Fără ingrediente bune și naturale, nu vei obține gustul autentic și textura specifică unui cașcaval bun pentru sandwichuri sau pentru pizza.

Pentru o rețetă autentică de cașcaval de casă vei aveai nevoie de lapte de vacă de la țară, de la producătorii locali. Acesta trebuie să fie gras și neprocesat. Laptele care se regăsește în comerț, din care este extrasă cea mai mare parte de grăsime, nu te ajută să obții un cașcaval de casă bun.

Cașcaval natural, făcut în casă
Cașcaval natural, făcut în casă

În al doilea rând, vei avea nevoie de brânză de vaci proaspătă, grasă, așa cum o făcea bunica la țară. De asemenea, și untul trebuie să fie bun, de calitate, de 80% grăsime. Grăsimea din lactate te ajută să obții consistența onctuoasă și fină a cașcavalului.

Rețetă de cașcaval de casă

Iată cum să faci cașcaval de casă în câțiva pași simpli. Va dura doar o oră și la final te vei putea bucura de un lactat sănătos, făcut chiar de mâinile tale! Iată care sunt pașii de urmat.

Ingrediente rețetă de cașcaval de casă

  • 900 ml de lapte gras de vacă
  • 500 g de brânză de vaci grasă
  • 50 g de unt de 80% grăsime
  • un ou
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de sare

Mod de preparare

Ei bine, această rețetă de cașcaval de casă se pregătește foarte simplu. Pentru început, se pune laptele la încălzit și, după două minute, se adaugă brânza. Se amestecă foarte bine, până începe să se separe grăsimea de zer. Atenție, laptele nu trebuie să clocotească! După ce s-a separat zerul, se pune totul la scurs într-o strecurătoare.

Apoi se topește rapid untul și se amestecă cu oul bătut, cu sarea și bicarbonatul. Oul va oferi o culoare frumoasă cașcavalului de casă, dar va și lega compoziția.

După ce s-a scurs bine de zer și doar mai picură puțin, se pune untul topit cu oul într-un vas de sticlă sau din silicon, și se adaugă brânza. Vasul se pune la bain-marie și se amestecă cu rapiditate pentru ca compoziția să devină foarte fină. La final, se lasă la răcit, se pasează cu o lingură de lemn curată și se dă la frigider pentru a se întări bine.

Spor în bucătărie și poftă bună!