Home » Cum să faci orice » Rețetă de chec pufos cu vișine. Pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să îți iasă perfect

Rețetă de chec pufos cu vișine. Pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să îți iasă perfect

Violeta Badea / 17.06.2021, 15:24
Rețetă de chec pufos cu vișine. Pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să îți iasă perfect

Ai poftă de ceva dulce? Ei bine, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de chec pufos cu vișine. Un desert extrem de simplu, aromat și plin de vișine ușor acrișoare. Preparatul te va încânta încă de la prima gustare și se va dovedi o gustare perfectă pentru zilele toride de vară. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să îți iasă perfect rețeta de chec pufos cu vișine.

Rețetă de chec pufos cu vișine

În acest articol îți propunem o minunată rețetă de chec pufos cu vișine. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară, deoarece fructele îi oferă o aromă deosebită și răcoroasă, iar gustul de vanilie îl face să fie senzațional. Și unde mai pui că rețeta se pregătește foarte rapid și simplu.

Checul cu vișine se prepară din cele mai banale ingrediente și nu trebuie să pierzi foarte mult timp în bucătărie. Checul pufos, cu gustul intens de vișine, dulce-acrișor, va deveni prefertul atât celor mici, cât și al celor mari. Checul este foarte potrivit dimineața lângă cafea sau la ceai, dar și în orice alt moment al zilei.

Pe timp de vară, bucătarii preferă deserturile mai „ușoare” și spun că este mai bine să le evităm pe cele grețoase, care conțin cremă sau frișcă. Mai mult decât atât, checul se poate prepara și pe timp de iarnă cu fructe congelate sau din compoziția compotului. În orice variantă, desertul va ieși pufos, dar și cu o consistență ușor umedă. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru acest chec și pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să îți iasă perfect rețeta.

Chec cu visine
Chec cu visine

Ingrediente

  • 200 de grame de faină
  • 200 de grame de vișine fără sâmburi
  • 150 de grame de zahăr
  • două ouă
  • 125 de ml de lapte
  • 100 de grame de unt
  • o esență de vanilie
  • un praf de sare
  • o linguriță de praf de copt

Mod de preparare

Pentru început, vișinele se spală foarte bine, se curăță de codițe și li se scot sâmburii. Apoi, acestea se lasă la scurs într-o strecurătoare. Atenție! Pentru această rețetă este foarte important să înlăturăm toată zeama acumulată în exces. Pentru acest lucru, vișinele se pot pune în cuptor încins la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Într-un vas se adaugă untul, zahărul și se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. După ce s-a omogenizat totul se adaugă cele două ouă, dar pe rând. Amestecăm totul bine, apoi se adaugă esența de vanilie, sarea și se amestecă încontinuu. După ce s-au încorporat toate ingredientele se adaugă jumătate de cantitate de făină, jumătate de cantitate de lapte, ultima tranșă de făină, praful de copt și se amestecă până se omogenizează totul.

În final se adaugă ultima tranșă de lapte și se amestecă până se încorporează și acesta. Apoi, compoziția pentru checul cu vișine este gata. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează, iar deasupra se adaugă vișinele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține pentru o perioadă de aproximativ o oră. Checul cu vișine se servește rece. Arată minunat, iar gustul este fabulos. Spor la treabă și poftă bună!