Home » Cum să faci orice » Rețetă de gogoși cu banane, fără frământare și fără zahăr. Se prepară rapid și ușor din doar 6 ingrediente

Rețetă de gogoși cu banane, fără frământare și fără zahăr. Se prepară rapid și ușor din doar 6 ingrediente

Alexandru Cazacu / 26.01.2022, 14:56
Rețetă de gogoși cu banane, fără frământare și fără zahăr. Se prepară rapid și ușor din doar 6 ingrediente

Deși nu sunt mulți cei care ar refuza o porție de gogoși pufoase și delicioase, unele persoane nu pot consuma zahăr din diferite motive, așa că renunță la acest minunat desert. Dacă și tu te afli în această situație, în rândurile mai jos îți vom prezenta o rețetă inedită de gogoși cu banane fără zahăr. Ba chiar mai mult de atât, preparate în acest fel, gogoșile se fac foarte repede, mai ales că aluatul nu necesită frământare.

Rețetă de gogoși cu banane, fără zahăr și frământare

După cum bine știm bananele coapte sunt foarte dulci și moi, așa că lipsa zahărului nu se va resimți atât de mult. După cum menționam și anterior, această rețetă de gogoși cu banane este foarte ușoară, însă rezultatul va extrem de delicios, pufos și aromat.

Pe lângă toate acestea, un alt avantaj al rețetei de gogoși cu banane este faptul că vom folosi doar 7 ingrediente, iar acestea pot fi găsite cu ușurință în majoritatea bucătăriilor. De asemenea, nu este necesar să frământăm aluatul sau să îl lăsăm la dospit. Acum că știm toate aceste lucruri, haideți să vedem care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente pentru gogoși cu banane:

  • 300 g făină de grâu
  • 4-5 banane foarte coapte
  • 10 g praf de copt
  • 1 ou
  • 1 linguriță de esență (la alegere)
  • 1 praf de sare
  • aproximativ 400 ml ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Pentru început, după ce ne-am asigurat că bananele sunt foarte coapte, le decojim și le pasăm într-un bol încăpător cu ajutorul unei furculițe. Peste acestea vom adăuga oul și un praf de sare, iar apoi amestecăm bine toate ingredientele.

Acum, adăugăm treptat în compoziție făina și praful de copt, amestecând până când le-am încorporat și pe acestea. Dacă observăm că aluatul este prea lichid, mai putem adăuga puțină făină. Compoziția pentru gogoși cu banane trebuie să fie lipicioasă, însă ușor fluidă, deoarece o vom turna în tigaie cu ajutorul unor linguri.

Gogoși cu banane – gătire

Pentru a prăji gogoșile noastre vom avea nevoie de o tigaie înaltă, în care punem la încins 400 – 450 ml de ulei (în funcție de tigaie). Așadar, după ce uleiul s-a încins bine, dăm focul la mediu și ne ajutăm de două linguri pentru a turna aluatul.

Mai exact, introducem capetele lingurilor uscate în uleiul încins (lingurile trebuie să fie uscate pentru ca uleiul să nu sară). Cu una dintre linguri vom lua compoziție, iar cealaltă o vom folosi pentru a împinge aluatul în uleiul încins.

Rețetă de gogoși cu banane, fără zahăr
Rețetă de gogoși cu banane, fără zahăr

Gogoșile cu banane trebuie să se prăjească la foc mediu pentru aproximativ 4 minute, până când devin aurii. Veți observa că cea mai mare parte a acestora se întorc singure în tigaie, așa că nu va trebui să faci tu acest lucru. În cazul în care mai rămâne vreuna „încăpățânată”, o poți întoarce cu o lingură.

Iată că am ajuns și la finalul rețetei de gogoși cu banane, iar tot ce mai avem de făcut este să scoatem gogoșile pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie și să ne bucurăm de gustul inedit al acestora.