Home » Cum să faci orice » Rețetă de gogoși mari și pufoase. Sorin Bontea îți spune exact ce pași să urmezi. Secretul dezvăluit de celebrul chef

Rețetă de gogoși mari și pufoase. Sorin Bontea îți spune exact ce pași să urmezi. Secretul dezvăluit de celebrul chef

Manolică Anca / 13.04.2021, 16:28
Rețetă de gogoși mari și pufoase. Sorin Bontea îți spune exact ce pași să urmezi. Secretul dezvăluit de celebrul chef

Rețetă de gogoși mari și pufoase a la Sorin Bontea. Celebrul jurat de la „Chefi la Cuțite” este unul dintre cei mai apreciați și populari bucătari de la noi din țară, motiv pentru care, ocazional, alege să le împărtășească fanilor lui diverse rețete gustoase. După ce a dat lovitura cu rețeta de „brownie sau negresă”, acum a venit rândul unor gogoși savuroase.

Rețetă de gogoși mari și pufoase a la Sorin Bontea

Unul dintre cei mai iubiți bucătari ai emisiunii de la Antena 1 își încântă adesea fanii cu fel și fel de rețete pe care le postează pe canalul său de Youtube. Astfel, un videoclip în care acesta pregătește o rețetă de gogoși mari și pufoase a devenit rapid viral în mediul online. Deși telespectatorii sunt obișnuiți să vadă că ies din mâna lui numai rețete sofisticate, de această dată el a ținut să le arate tuturor oamenilor care îl apreciază cum pregătește el banalele gogoși de casă și care este secretul pentru care acestea ies atât de pufoase. Referitor la rețetă, simpaticul jurat a mărturisit că a „furat-o” de la mama sa, deci se pare că este un secret de familie.

Așadar, haide să vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara această rețetă de gogoși mari și pufoase a la Sorin Bontea:

Ingrediente

  • 500 de grame de făină albă
  • două ouă întregi
  • 100 de grame de zahăr
  • 80 de grame de unt topit
  • coajă de lămâie și portocale rasă și uscată
  • drojdie
  • sare
  • esență de vanilie
  • 250 de mililitri de lapte proaspăt.
Reteta de gogosi mari si pufoase a la Sorin Bontea
Reteta de gogosi mari si pufoase a la Sorin Bontea

Mod de preparare

Primul sfat important pe care Sorin Bontea l-a oferit urmăritorilor său are legătură cu temperatura laptelui. Astfel, în momentul în care acesta se amestecă cu drojdia, zahărul și coaja de portocală și lămâie trebuie să fie cald. După ce se pun toate ingredientele într-un bol, se amestecă bine, după care se lasă departe, pentru 10-15 minute. Imediat după expirarea timpului, se adaugă sarea, extractul sau esența de vanilie, ouăle și untul topit în tigaie. Toate aceste ingrediente se amestecă bine, după care se adaugă făina.

Celebrul jurat a folosit un aparat special pentru a prepara aluatul gogoșilor, însă nu este obligatoriu în gătirea gogoșilor gospodinele putând apela foarte bine și la un tel. Se frământă aluatul, iar dacă este lipicios se mai adaugă 50 de grame de făină și o lingură de ulei. Recomandarea lui Sorin Bontea este ca aluatul să se pună într-un vas, timp de o oră, și să fie acoperit cu o folie alimentară pentru a dospi.

Apoi, aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor și iar pentru a forma gogoșile se poate folosi o cană sau un pahar. Dacă aluatul este dificil de întins, se mai poate presăra puțină făină. După ce acestea sunt gata, se pun într-o tigaie cu ulei bine încins. Conform juratului emisiunii culinare, acestea ar trebui să stea cam două-trei minute pe fiecare parte.

Spor în bucătărie și poftă bună!