Home » Cum să faci orice » Rețetă de salată coleslaw. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de salată coleslaw. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie

Manolică Anca / 22.04.2021, 14:40
Rețetă de salată coleslaw. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie

Salata coleslaw este una dintre cele mai apreciate garnituri. Se regăsește pe rafturile tuturor supermarketurilor și în meniurile restaurantelor, însă ar trebui să înveți să o faci și tu acasă, pentru a te bucura de savoarea ei oricând poftești. Pașii sunt foarte simpli, iar mai jos îți spunem fiecare detaliu de care trebuie să ții cont pentru a prepara cea mai bună rețetă de salată coleslaw!

Rețetă de salată Coleslaw

Salata coleslaw sau salata de varză roșie, varză albă și morcov, cu un dressing cremos, este printre cele mai consumate garnituri. Se potrivește perfect în combinație cu preparatele la grill sau cele din pui și constituie o masă sățioasă, numai bună pentru prânz sau cină. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăți o rețetă de salată Coleslaw chiar la tine acasă!

Ingrediente

  • piper
  • două lingurițe de zahăr
  • două lingurițe de oțet
  • o linguriță de zeamă de lămâie
  • o linguriță muștar dulce
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o ceapă mică
  • o varză mare albă sau roșie
  • două linguri de lapte
  • două linguri de lapte bătut/smântână
  • 60 g de maioneză
  • doi morcovi mari
Salată Coleslaw 
Salată Coleslaw

Mod de preparare

Pentru această rețetă de salată coleslaw se poate folosi orice tip de varză, fie albă, fie roșie, sau chiar ambele, după preferințele fiecăruia. Se curăță varza de frunzele exterioare ofilite, pătate sau rupte, după care se taie fideluță. O caracteristică aparte a acesteo salate este faptul că verzele trebuie tăiate cât mai fin.

Asta se face ori din cuțit ori cu o răzătoare specială (mandolină) care ușurează vizibil munca. Atenție, varza tocată nu trebuie sărată! La coleslaw este important ca fâșiile subțiri de varză să fie crocante, nu fleșcăite. Apoi, se curăță și se dă și morcovul printr-o răzătoarea medie sau mare. Ceapa se toacă foarte mărunt, cât de mult posibil, și se adaugă toate acestea într-un vas mare, amestecându-le puțin.

Separat, într-un bol mai mic se combină maioneza, laptele bătut, laptele și muștarul cu restul de ingrediente. Tot acest amestec se pune peste legume și se amestecă bine. însă, ar trebui pus treptat, pentru că rolul acestuia este de a lega toate legumele din salată și nu ar trebui să fie în exces. Depinde de gustul fiecăruia în parte.

Salata Coleslaw se pune la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a fi servită. Este ideală pentru masa de prânz în combinație cu orice alt preparat din carne!

Rețetă de maioneză cu ou crud pentru salată

Dacă preferi să faci maioneza acasă, venim în ajutorul tău cu o rețetă rapidă, pentru ca salata ta coleslaw să fie și mai gustoasă. Iată pașii:

Ingrediente

  • un gălbenuș de ou crud
  • o linguriță cu muștar
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se pune gălbenușul într-un castron, se adaugă muștarul și se amestecă până se omogenizează. Mai apoi, se toarnă ulei, puțin câteva puțin, și se amestecă până se formează maioneza și crește în volum. Se continuă până când se va turna tot uleiul și acesta va fi complet încorporat. La final, se adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul, după gust.

Spor în bucătărie și poftă bună!