Home » Cum să faci orice » Rețetă de tort de morcovi. De ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urrmezi pentru un desert deosebit

Rețetă de tort de morcovi. De ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urrmezi pentru un desert deosebit

Violeta Badea / 16.06.2021, 15:48
Rețetă de tort de morcovi. De ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urrmezi pentru un desert deosebit

Acest tort este ideal pentru zilele călduroase de vară. Sfatul nostru este să nu te lași intimidat de faptul că are în compoziție o cantitate însemnată de morcovi, deoarece gustul este minunat și textura este incredibil de frumoasă. Combinația perfectă dintre aceste legume, cu nucă și vanilie te va face să iubești acest desert spectaculos. Iată rețeta de tort de morcovi.

Rețetă de tort de morcovi

Rețeta de tort de morcovi este ideală pentru zilele toride de vară. Este minunat că poți include aceste legume extrem de sănătoase într- o rețetă dulce. Probabil ai impresia că nu se potrivesc, dar trebuie neapărat să încercați această rețetă pentru că vei rămâne plăcut surprins. Morcovii nu prea se simt, însă dau un gust și o textură nemaipomenită.

Blatul nu este înecăcios, este puțin umed, iar aroma este fabuloasă. Nici crema nu este mai prejos, deoarece este foarte fină și aromată. Cei mici se vor îndrăgosti de acest desert și vor deveni fanii morcovilor. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urmezi pentru a obține acest tort absolut minunat.

O felie de tort de morcovi
O felie de tort de morcovi

Ingrediente

Pentru blat:

  • 100 de grame de nuci prăjite uşor în cuptor şi mărunţite la blender
  • 300 de grame de morcovi daţi prin răzătoare
  • 260 de grame de făină integrală
  • o linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • o linguriţă şi jumătate de praf de copt
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • o linguriţă de scorţişoară
  • patru ouă mari
  • 300 de grame de zahăr brun
  • 240 de ml de ulei de floarea soarelui
  • două linguriţe de esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 500 de grame de urdă
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • două lingurițe de esență de vanilie
  • 250 de ml de frișcă pentru decor

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de blat și vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. Într-un vas adăugăm făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și amestecăm foarte bine. Ulterior, batem cele patru ouă până obținem o spumă, apoi adăugăm zahărul și continuăm să amestecăm până se omogenizează totul. După ce s-a topit tot zahărul, vom adăuga ulei ușor și apoi esența de vanilie.

Peste compoziția obținută adăugăm ingrediente uscate de mai sus şi continuăm să batem până se încorporează totul. Ulterior, adăugăm morcovul, nucile și amestecăm bine cu ajutorul unei spatule. Este de preferat ca înainte să zdrobiți nucile ca să nu se simtă prea mari în compoziție. Aluatul obținut se pune într-o tavă specială de tort şi se introduce la cuptor timp aproximativ 30 de minute. Apoi, blatul se lasă circa 10 minute să se răcească și apoi se așează pe un platou.

Între timp ne vom ocupa și de prepararea cremei. Într-un adăugăm urda și mixăm pentru aproximativ cinci minute. Apoi se adaugă zahărul pudră, esența de vanilie și se amestecă încă cinci minute sau până când s-au încorporat toate ingredientele. Într-un alt vas preparăm frișca și o dăm la rece. Se taie blatul în trei porțiuni egale și se acoperă cele două straturi cu cremă. Deasupra se întinde bine frișca, iar deasupra se presară puțină scorțișoară. Spor la treabă și poftă bună!