Home » Cum să faci orice » Rețetă dulceață de pepene roșu. Cum se prepară și ce ingrediente trebuie neapărat să adaugi. E mai simplu decât credeai

Rețetă dulceață de pepene roșu. Cum se prepară și ce ingrediente trebuie neapărat să adaugi. E mai simplu decât credeai

Alexandru Cazacu / 19.07.2021, 09:37
Rețetă dulceață de pepene roșu. Cum se prepară și ce ingrediente trebuie neapărat să adaugi. E mai simplu decât credeai

Începând din luna iulie, de când începe să se coacă, si pana în toamnă, pepenele roșu poate fi găsit atât în piață și magazine, cât și în unele locuri pe marginea drumurilor. Pe lângă faptul că este un fruct hrănitor și răcoritor, este și un puternic energizant în zilele caniculare. Cu toate acestea, noi îți vom prezenta o rețetă de dulceață de pepene roșu extrem de delicioasă. Hai să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară această dulceață.

Rețetă dulceață de pepene roșu. Cum se prepară și care sunt ingredientele

Cu siguranță nu există om care să nu cunoască senzația răcoritoare si gustul dulce și aromat al miezului de pepene roșu. Cu toate acestea, cum ar fi dacă l-ai putea întinde pe pâine? Ei bine, noi ți-am pregătit o delicioasă rețetă de dulceață de pepene roșu. Cu siguranță, cei din familia ta o vor aprecia.

Dulceață de pepene roșu – Ingrediente:

  • jumătate de pepene roșu fără sâmburi
  • 250 g de zahăr
  • jumătate de linguriță de conservant pentru fructe și legume
  • 2 linguri de pudră de pectină
  • 50 ml de zeamă de lămâie
Cum se prepară dulceața de pepene roșu și care sunt ingredientele
Cum se prepară dulceața de pepene roșu și care sunt ingredientele

Modul de preparare

Mai întâi, vom steriliza borcanele (vom avea nevoie de aproximativ 10 borcane), pe care le putem fierbe, după care le vom așeza cu gura în jos pe un prosop, pentru a se usca. Apoi, amestecăm pudra de pectină cu zahărul. În felul acesta, nu se vor forma cocoloașe atunci când o vom adăuga în lichid.

Mai departe, urmează să scoatem miezul de la o jumătate de pepene roșu, pe care îl vom curăța de sâmburi. După ce am făcut și acest lucru, vom da miezul de pepene prin blender, mixând în reprize scurte, timp în care vom da deoparte semințele care au mai rămas. Acum, măsurăm cantitatea obținută pentru a fi siguri că avem destulă pentru borcanele pregătite. Dacă mai este nevoie, vom mai adăuga puțin miez. Dacă nu ai la dispoziție un blender, atunci poți să faci piureul de pepene cu ajutorul unei furculițe.

După ce am trecut prin pașii de mai sus, vom pregăti o oală adâncă, în care să fierbem dulceața de pepene roșu. Așadar, adăugăm în vasul pregătit piureul de pepene, zeama de lămâie și conservantul pentru fructe. Se aduce conținutul la punctul de fierbere, amestecând din când în când pentru a nu se lipi. În continuare, vom adăuga și amestecul de pectină și zahăr, lăsând să mai dea în clocot pentru 2 – 3 minute.

După ce s-au scurs cele trei minute, vom îndepărta oala de pe flacără și vom pune în borcanele sterilizate dulceața noastră de pepene roșu. După ce am umplut borcanele, le vom închide bine și le vom acoperi cu apă fierbinte, după care le vom fierbe vreme de zece minute. După ce au trecut și aceste 10 minute, oprim focul și lăsăm borcanele să se răcească în oală, după care le vom scoate, șterge și le vom pune în cămară. Ei bine, aceasta este rețeta noastră de dulceață de pepene roșu, vă dorim poftă bună.