Home » Cum să faci orice » Rețetă inedită de pepene roșu murat. S-a aflat secretul gospodinelor de la țară

Rețetă inedită de pepene roșu murat. S-a aflat secretul gospodinelor de la țară

Alexandru Cazacu / 22.07.2021, 17:24
Rețetă inedită de pepene roșu murat. S-a aflat secretul gospodinelor de la țară

Deși mulți oameni sunt de părere că pepenele roșu ar conține doar zahăr și apă, acest fruct este considerat de specialiști ca fiind foarte bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Noi vă vom prezenta în continuare o rețetă deosebită de pepene roșu murat. Haideți să vedem cum se prepară această rețetă și care este secretul pentru o murătură excelentă.

Rețetă de pepene roșu murat

Potrivit specialiștilor, fiecare 100 de grame de pepene roșu conține nu mai puțin de 30 de calorii, 1 g de fibre, 10 g de zahăr, 1 g de proteine, vitamine precum A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic și multe minerale precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

Chiar dacă în sezonul estival îl consumăm proaspăt, pepenele roșu poate fi pus și la murat pentru sezonul rece. Acesta poate fi consumat alături de diferite preparate, fiind una dintre cele mai bune murături pentru iarnă. În următoarele rânduri, noi ți-am pregătit o delicioasă rețetă de pepene roșu murat, care cu siguranță va fi pe placul tău. Iată cum se pune la murat pepenele.

Așadar, pentru această rețetă vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • pepeni de mărime mică și mijlocie
  • câțiva ardei iuți
  • morcov
  • usturoi
  • frunze și rădăcina de țelină
  • câteva crenguțe de vișin
  • mărar uscat
  • boabe de muștar
  • piper boabe
  • apă
  • sare
Rețetă inedită de pepene roșu murat. S-a aflat secretul gospodinelor de la țară
Rețetă inedită de pepene roșu murat. Care este secretul gospodinelor de la țară pentru o murătură deosebită

Pepene roșu murat – Modul de preparare

După cum spuneam mai sus, pentru ca pepenele murat să îți iasă perfect există un mic secret. Mai exact, pentru ca aceștia să aibă pe unde trage saramura, trebuie să fie înțepați lângă codiță.

Mai întâi vom pregăti butoiul în care vrem să punem pepenii la murat, care trebuie ales în funcție de cantitatea de pepeni pe care o ai. Mai departe, vom așeza pepenii în butoi, printre care adăugăm și crenguțele de vișin. Mai departe, vom adăuga morcovul și țelina tăiate fâșii sau rondele, ardeii iuți (după gust) și mărarul uscat. Acesta din urmă ar trebui să fie așezat atât la fundul butoiului și printre pepeni, dar și deasupra acestora. În continuare, vom pune cățeii de usturoi și boabele de piper și de muștar.

În a doua parte, vom adăuga saramura de apă cu sare. Cum se face aceasta? Ei bine, la un litru de apă, vom adăuga o lingură de sare pentru murături. Este important să menționăm faptul că, trebuie să avem grijă ca saramura să acopere pepenii.

De asemenea, a două zi trebuie să verificăm pepenii pentru a vedea dacă au mai tras din apa cu sare. Dacă observăm că nivelul saramurii a scăzut, atunci va trebui să completăm, în așa fel încât să nu rămână pepeni neacoperiți. Totodată, trebuie să menționăm și faptul că este necesar să avem grijă să nu se formeze floarea deasupra lor. Pepenii din butoi trebuie rotiți la câteva zile.

Cine dorește, poate să pună prin locurile goale dintre pepeni și gogonele sau conopidă, care vor fi la fel de bune la gust.