Home » Cum să faci orice » Rugăciune către Sfânta Ana. Puterea fascinantă a acestei rugăciuni

Rugăciune către Sfânta Ana. Puterea fascinantă a acestei rugăciuni

Alexandru Cazacu / 09.09.2021, 12:57
Rugăciune către Sfânta Ana. Puterea fascinantă a acestei rugăciuni

Pe 9 septembrie, a doua zi după Sfânta Maria Mică, se prăznuiesc Sfinții Ioachim și Ana. Aceștia sunt considerați a fi ocrotitorii familiei, iar Sfânta Ana este protectoarea copiilor și a maternității. În continuarea acestui articol, noi vă vom prezenta o rugăciune către Sfânta Ana, care poate fi rostită zilnic, dar mai ales în cazul femeilor care întâmpină greutăți în a avea copii.

Această rugăciune către Sfânta Ana te poate ajuta la nevoie

Se spune că vreme de foarte mulți ani, Sfinții Ioachim și Ana s-au străduit să aibă un copil, însă nu au reușit. Așadar, singura soluție care le-a mai rămas a fost rugăciunea către Dumnezeu, care nu le-a lăsat neascultate rugile, astfel a venit pe lume Sfânta Fecioară Maria.

Unii preoți de la Muntele Athos povestesc că unele familii care nu puteau avea copii, după ce s-au rugat la Sfânta Ana, Ea i-a ajutat să devină părinți. Așadar, ori de câte ori simți că ai nevoie de ajutor, poți să rostești rugăciunea de mai jos, iar probleme tale își pot găsi rezolvarea. Iată cum începe rugăciunea adresată către Sfântă Ana.

Rugăciune către Sfânta Ana:

”Într-un moment de durere, Sfântă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranța că mă vei ajuta și cu inima plină de venerație. Tu ești o făptură preaiubită de credincioși, și mai ales de femei, pentru că, datorită sfințeniei vieții tale, ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile și Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere și de venerație pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o milostivă Sfântă Ana, să binevoiești a mă primi în grupul celor pe care-i ocrotești în mod deosebit. Ia-mă sub puternica ta pază și dobândește-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrânețe, să am copii și să mă aperi de necazul nerodirii.

Ajută-mă să mă bucur de acele virtuți cu care tu ai fost înzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greșelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată  față de Iisus și de Maria și să pot fi de folos semenilor necăjiți din preajma mea.

Vreau să pot dărui și eu săracilor așa cum ai făcut tu și blândul Ioachim, soțul tău. Ferește-mă în viață Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească și sufletească și să fii  lângă mine în clipele de boală, de necaz se de primejdie, până la sfârșitul vieții mele. Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda împreună cu tine, pe Fecioara Maria, fiica ta. Amin!”

Rugăciune către Sfânta Ana. Puterea fascinantă a acestei rugăciuni
Această rugăciune către Sfânta Ana te poate ajuta la nevoie

Cine a fost Sfânta Ana

Sfânta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, este considerată a fi ocrotitoarea copiilor, deoarece ea însăși a avut copii la bătrânețe, după multe rugăciuni și post. Sfânta Ana a fost fiica preotului Matan și a avut două surori. Una dintre acestea a fost Sovia, mama Sfintei Elisabeta. Acesta din urmă i-a dat naștere Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Sfânta Ana a fost soția Sfântului Ioachim, care era descendent din partea tatălui a regelui David. Cei doi trăiau în Nazaretul Galileei și aveau o credință foarte mare în Dumnezeu. Deși aveau o vârstă înaintată, Drepții Ioachim și Ana nu au reușit să aducă pe lume un copil. Însă după ce s-au rugat mult lui Dumnezeu, El le-a ascultat rugile, astfel a venit pe lume Sfânta Fecioară Maria.

Se spune că Sfântul Ioachim a murit la vârsta de 80 de ani, la doar câțiva ani aducerea Fecioarei Maria la Templu, iar Sfânta Ana a plecat la ceruri după doi ani de la moartea soțului său, pe când avea vârsta de 69 de ani. Fiind văduvă, Sfânta Ana și-a petrecut ultimii ani în rugăciune și post, la Ierusalim, aproape de fiica sa.