Home » Cum să faci orice » Supă cremă de cartofi cu praz. Iese fină și cremoasă dacă respecți acești pași. Rețeta pas cu pas

Supă cremă de cartofi cu praz. Iese fină și cremoasă dacă respecți acești pași. Rețeta pas cu pas

Alexandru Cazacu / 28.11.2021, 18:22
Supă cremă de cartofi cu praz. Iese fină și cremoasă dacă respecți acești pași. Rețeta pas cu pas

Supa cremă de cartofi cu praz este extrem de delicioasă, sănătoasă și perfectă pentru a fi servită în zilele friguroase. Ba chiar mai mult de atât, această supă este fină și cremoasă și gata în mai puțin de o oră. Dacă urmezi cu atenție pașii de mai jos, preparatul tău va ieși perfect și va fi cu siguranță apreciat de toți cei din familie.

Supă cremă de cartofi cu praz

Mai întâi, trebuie să menționăm faptul că, pentru această supă, cartofii trebuie să fie făinoși, precum cei pentru piure. De asemenea, smântâna este la fel de importantă, așadar vom folosi un dulce pentru frișcă, care să aibă cel puțin 30% grăsime. Cu toate acestea, putem folosi și smântână pentru gătit, dacă este naturală și destul de grasă.

Totodată, pentru o savoare deosebită, putem folosi la fierberea legumelor o supă de pui (sau de legume), însă nu este o problemă dacă fierbem legumele în apă. Gustul incredibil și textura cremoasă fac din această supă un preparat perfect atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se prepară supa cremă de cartofi cu praz și care sunt ingredientele pe care le vom folosi.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi făinoși
  • 1 kg de praz
  • 200 ml de smântână dulce pentru frișcă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 g unt
  • 2 l supă de pui sau de legume (putem folosi și apă)
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mai întâi vom spăla și curăța toate legumele. Așadar, tăiem cartofii în cuburi mari, prazul în bucăți potrivite și rădăcina de pătrunjel felii. Apoi, într-o cratiță încăpătoare punem untul la topit împreună cu uleiul. În continuare, punem în cratiță rădăcina de pătrunjel și un praf de sare și sotăm pentru aproximativ 5 minute. adăugăm acum și prazul, condimentăm cu piper negru măcinat și îl sotăm și pe acesta pe foc mic încă 3 minute.

Punem în oală cartofii, stingem totul cu cei 2 litri de supă fierbinte, dăm focul la mediu spre mare și lăsăm legumele să fiarbă (dacă vreți ca supa cremă să fie mai groasă, puteți lăsa mai mult pe foc pentru ca lichidul să scadă). După ce ne-am asigurat că toate legumele au fiert, adăugăm smântâna și mai lăsăm să de-a un clocot la foc mic.

Supă cremă de cartofi cu praz
Cum se face supa cremă de cartofi și praz

Iată că ne apropiem de finalul acestei rețete. Așadar, cu ajutorul unui blender vertical vom pasa toate legumele, până când supa noastră capătă o textură cremoasă, asigurându-ne că nu au rămas bucăți de cartofi, rădăcină de pătrunjel sau praz. Gustăm de sare și piper În cazul în care preparatul este prea gros, puteți să mai adăugați puțină supă fierbinte. Ei bine, supa cremă de cartofi și praz este acum gata, iar noi o vom garnisi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Supa poate fi servită fierbinte sau rece și merge foarte bine alături de o felie de pâine de casă sau crutoane. De asemenea, această supă poate fi păstrată la rece în frigider chiar și 4 – 5 zile.