Home » Cum să faci orice » Tartă cu alune de pădure și caramel. Pașii simpli de urmat pentru un desert deosebit. Vezi rețeta aici!

Tartă cu alune de pădure și caramel. Pașii simpli de urmat pentru un desert deosebit. Vezi rețeta aici!

Alexandru Cazacu / 06.07.2021, 15:28
Tartă cu alune de pădure și caramel. Pașii simpli de urmat pentru un desert deosebit. Vezi rețeta aici!

Dacă ești fan al preparatelor dulci sau dacă ai musafiri și nu știi cu ce să-i servești la desert, noi ți-am pregătit o rețetă extraordinară de tartă cu alune de pădure și caramel. Este atât de bună încât, toți cei pe care i-ai servit, nu se vor opri din mâncat. Haideți să vedem totuși cum se prepară această tartă.

Tartă cu alune de pădure și caramel

Este cunoscut faptul că cele mai speciale deserturi sunt cele care conțin alune. Ei bine, acestea sunt și mai delicioase atunci când au în compoziție și caramel. Acest lucru îl dovedește tarta cu alune și caramel, un desert spectaculos care îți va garanta succesul chiar și în fața celor mai pretențioși dintre apropiații tăi. Iată care sunt ingredientele de care vom avea nevoie pentru această rețetă:

Pentru aluat vom avea nevoie de:

  • 250 g de făină albă
  • 80 de grame de zahăr pudră
  • 120 g de unt
  • un ou
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 ml de smântână dulce de 35% grăsime
  • 150 g zahăr tos
  • 3 linguri de apă
  • 100g unt
  • 200 g alune de pădure
Rețetă de tartă cu alune de pădure și caramel
Rețetă de tartă cu alune de pădure și caramel

Tartă cu alune de pădure și caramel – Mod de preparare

Mai întâi vom face aluatul. Iată cum procedăm. Frecăm bine oul cu zahărul pudră și cu sarea, până când capătă o consistență cremoasă. Apoi vom adăuga untul care a fost ținut în prealabil la temperatura camerei și făina. În continuare, frământăm bine aluatul până devine omogen, după care îl vom acoperi cu o folie și îl vom da apoi la frigider pentru circa 30 de minute.

După ce s-au scurs cele 30 de minute, punem aluatul pe masa de lucru tapetată cu puțină făină și îl întindem bine cu un sucitor. Atenție, trebuie să avem ca foaia să nu fie foarte subțire. După ce am întins aluatul, îl punem într-o tavă pentru tarte, inclusiv pe pereții acesteia, eliminând surplusul de aluat de pe margini. Acum, vom acoperi aluatul cu hârtie de copt și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute, până aluatul s-a rumenit.

Mai departe, vom rumeni frumos alunele de pădure în cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 10 minute, după care le dăm deoparte. După ce acestea se vor răci, le vom putea curăța de coajă mult mai ușor. Așadar, într-un vas punem zahărul tos, adăugăm apa și lăsăm la fiert tot la foc mic, până ce zahărul se topește și devine auriu, după care dăm vasul deoparte. Acum adăugăm și untul, amestecând până se topește, punem și smântâna dulce, pe care am încălzit-o separat și mai ținem cratița pe foc mic, amestecând continuu până ce sosul capătă consistența dorită. După toate acestea, luăm vasul de pe foc și lăsam sosul să se răcească.

După ce s-a răcit, vom turna compoziția peste tartă, presărăm cu alunele întregi, rumenite la cuptor, după care vom da tava la frigider pentru aproximativ 5 ore, înainte de a fi servită. Acum, nu ne-a mai rămas nimic de făcut decât să ne bucurăm de gustul deosebit al acestei tarte cu alune și caramel, care va fi cu siguranță pe gustul tuturor. Vă dorim poftă bună!