Home » Cum să faci orice » Trucul banal și rapid care te ajută să salvezi florile ofilite. Cum e indicat să procedezi

Trucul banal și rapid care te ajută să salvezi florile ofilite. Cum e indicat să procedezi

Alexandru Cazacu / 23.03.2022, 11:57
Trucul banal și rapid care te ajută să salvezi florile ofilite. Cum e indicat să procedezi

Cu siguranță, multora dintre noi ne plac florile, iar atunci când aranjăm câte un buchet frumos și îl așezăm pe masă, ne dorim ca florile din el să se păstreze vii și proaspete pentru cât mai mult timp. Află în continuarea articolului de mai jos, ce trebuie să faci ca să salvezi florile ofilite și cum poți preveni ofilirea acestora.

Ce să faci pentru a preveni ofilirea florilor. Cum este indicat să procedezi

Înainte de toate, trebuie să știm cum putem preveni ofilirea florilor. Concret, florile trebuie păstrate într-un loc răcoros, departe de razele directe ale soarelui și de căldura caloriferului. Acești factori fac ca florile noastre să se ofilească mai repede. Totodată, trebuie să avem în vedere și faptul că, apa florilor trebuie schimbată la câteva zile, iar vaza trebuie clătită.

Atunci când cumpărăm un buchet de flori, mulți dintre noi îl lăsăm în frigider, până când găsim vaza potrivită în care să-l punem. Ei bine, în această situație trebuie să ne asigurăm că l-am așezat cât mai departe de locul prin care intră aerul rece în frigider (ventilator sau gura de aerisire).

Cum punem florile în vază

Când te-ai hotărât cu privire la locul în care vrei să păstrezi buchetul de flori, pune în vază puțină hrană pentru flori și umple vasul pe trei sferturi cu apă călduță. Acum, folosește un foarfece ascuțit, taie aproximativ 2 cm de la baza fiecărei tulpini și pune florile în apă.

Chiar și cu ajutorul unei pastile comune, florile vor rezista mai mult în vază. Mai precis, este vorba despre celebra aspirină. Tot ce trebuie să facem este să adăugăm în apa călduță o tabletă zdrobită de aspirină. Astfel, florile se vor menține în stare bună o perioadă mai lungă de timp, spun florarii pricepuți.

De asemenea, dacă ai cumpărat florile pentru a le dărui cuiva, asigură-te că le păstrezi în vază, într-un loc unde temperatura nu depășește 8-10 grade Celsius.

Cum să previi ofilirea florilor
Trucul banal și rapid care te ajută să salvezi florile ofilite. Cum previi ofilirea florilor

Cum poți să salvezi florile ofilite

Acum că știm toate aceste lucruri, haideți să vedem și cum revigorăm florile ofilite. Chiar dacă atunci când le-am pus în vază am făcut totul cum trebuie, din diferite motive, florile se pot ofili. De exemplu, dacă nu le-am pus destul de rapid în apă, este posibil ca la capătul tulpinii să se fi format o crustă, care împiedică plantele să absoarbă apa.

Totodată, ar fi posibil ca apa din vază să fi devenit prea tulbure, poluând astfel tulpinile florilor. Chiar și temperaturile scăzute pot duce la ofilirea florilor. Ei bine, iată ce trebuie să faci ca să salvezi florile ofilite.

Mai întâi, scoatem florile și clătim bine vaza. Punem în vază 2-3 lingurițe de zahăr și apă călduță. Acum, tăiem, pe diagonală, circa 2 – 2,5 cm din tulpina florii ofilite și punem florile în vaza cu apă. Apoi, picurăm puțină apă cu zahăr în centru florii. în caz că florile nu își revin în câteva ore, mai adaugă în vază o linguriță de zahăr și puțină apă.