Home » Cum să faci orice » Trucul prețios pe care e bine să-l știi! Cum să scoți guma de mestecat de pe haine

Trucul prețios pe care e bine să-l știi! Cum să scoți guma de mestecat de pe haine

Alexandru Cazacu / 21.09.2021, 16:35
Trucul prețios pe care e bine să-l știi! Cum să scoți guma de mestecat de pe haine

Cu siguranță, tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să ni se lipească de haine o gumă de mestecat. Ei bine, acest lucru ne poate da mari bătăi de cap, mai ales dacă nu știm ce să facem. Dacă și tu ai pățit asta, iată câteva metode eficiente cu ajutorul cărora poți să scoți guma de mestecat de pe haine.

Cum să scoți guma de mestecat de pe haine

Guma de mestecat poate fi foarte greu îndepărtat de pe haine și ne dă adesea bătăi de cap. Deoarece nu mulți știu cum se scot aceste pete lipicioase, noi v-am pregătit mai jos câteva soluții eficiente pentru a vă ajuta să deveniți maeștri în îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine. Iată ce trebuie să faci.

Îngheață guma de mestecat

Una dintre cele mai simple și eficiente soluții în acest caz este înghețarea gumei de mestecat. Mai exact, pentru a elimina eficient guma de mestecat de pe haine, poți să pui haina în congelator. Când guma este înghețată, puteți să o îndepărtați cu ușurință. Dacă ești dispus să încerci această metodă, poți să pui articolul de îmbrăcăminte într-o pungă de plastic.

Scoate guma de mestecat cu fierul de călcat

Chiar și cu ajutorul fierului de călcat puteți scoate guma de mestecat de pe haine. Ia o bucată de carton curat și așază-l pe masa de călcat. Așezați pe carton haina cu gumă de mestecat orientată în jos. Acum, setează fierul de călcat la temperatură medie și călcați zona respectivă. Așteptați până când guma s-a înmuiat și s-a lipit de carton și ridică ușor haina.

Cum să scoți guma de pe haine
Cum îndepărtezi guma de mestecat de pe îmbrăcăminte

Pastă de dinți

Aplică o puțină pastă de dinți pe guma de mestecat, apoi freacă cu o periuță de dinți până când guma de mestecat se rupe. Îndepărtează bucățile rămase cu o periuță de dinți, clătește haina în apă rece, după care spal-o la cea mai mare temperaturii permise de eticheta de îngrijire a materialului.

Îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine cu uscătorul de păr

Când guma de mestecat a ajuns pe hainele tale, poți să te folosești de aerul cald al uscătorului de păr. Setează uscătorul de păr la temperatură mare și încălzește zona unde este lipită guma până aceasta se înmoaie. Cu unghia sau cu ajutorul unui cuțit bont îndepărtează guma de mestecat.

Guma de mestecat poate fi scoasă de pe haine cu spirt

Chiar și alcoolul sanitar poate fi eficient în această situație, deoarece va dizolva guma de mestecat. Pentru aceasta trebuie doar să ai la îndemână un burete curat și puțin spirt. Mai întâi, înmoaie buretele în alcool și freacă ușor suprafața afectată. În continuare, lasă spirtul să acționeze pentru câteva minute, după care îndepărtează resturile de gumă cu ajutorul unui cuțit care nu taie prea bine. Evident, după asta o să trebuiască să bagi hainele la mașina de spălat, pentru a îndepărta orice urmă de gumă.

Scoate guma de mestecat de pe haine cu oțet

Pune puțin oțet la încălzit și toarnă-l fierbinte într-un recipient rezistent. Acum, înmoaie periuța de dinți în oțetul fierbinte și freacă ușor guma de mestecat. Sau puteți să turnați oțet peste gumă, să presărați bicarbonat de sodiu și să le lăsați să acționeze.