Home » Cum să faci orice » Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut de pe haine. 4 soluții și metode simple

Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut de pe haine. 4 soluții și metode simple

Alexandru Cazacu / 18.12.2021, 16:03
Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut de pe haine. 4 soluții și metode simple

Hainele absorb foarte ușor atât mirosurile plăcute, cât și cele mai puțin plăcute. De obicei, țesăturile miros urât după ce au fost purtate, însă mirosul poate persista chiar și după spălare. Din fericire există o serie de trucuri eficiente pentru a scăpa de mirosul neplăcut de pe haine. Iată câteva soluții și metode simple.

Cum poți scăpa de mirosul neplăcut de pe haine

Deși unele mirosuri neplăcute pot fi pot dispărea după o simplă aerisire a hainelor, altele persistă chiar și după spălarea acestora. În continuarea acestui articol, noi îți vom prezenta câteva metode eficiente cu ajutorul cărora poți să scapi de mirosul neplăcut de pe haine. După cum spuneam și în rândurile de mai sus, aceste soluții sunt foarte simple, însă rezultatele vor fi uimitoare.

Scapă de mirosul de pe haine cu ajutorul detergentului de vase

După cum bine știm, mirosurile care se elimină cel mai greu sunt cele cauzate de diferite substanțe chimice sau de produse pe bază de petrol, cum ar fi benzina. În această situație, putem folosi detergent de vase. Iată cum trebuie să procedăm.

Mai întâi, vom dilua 100 ml de detergent de vase într-un lighean cu apă rece, în care vom pune haina afectată la înmuiat pentru aproximativ 2 ore. Apoi, scoatem haina și o scurgem bine, după care o vom spăla cu detergent obișnuit amestecat cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Cu toate acestea, trebuie să verificați eticheta, deoarece bicarbonatul de sodiu ar putea afecta culoarea textilei.

Elimină mirosul neplăcut cu amoniac

Cu toate că este puțin mai agresiv, amoniacul poate ajuta la îndepărtarea celor mai neplăcute mirosuri. Pentru această metodă, trebuie să diluați 10 ml de amoniac într-un lighean cu apă caldă. Apoi lăsați articolul de îmbrăcăminte la înmuiat pentru circa 2-3 ore. Amoniacul se evaporă foarte repede, așa că nu vă faceți griji că va lăsa un miros specific.

Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut de pe haine
Soluții eficiente pentru a scăpa de mirosul neplăcut de pe haine

Eliminarea mirosului de deodorant cu ajutorul oțetului

Hainele absorb foarte ușor mirosul de parfum și deodorant, iar oțetul poate fi varianta perfectă pentru a scăpa de acesta. Cum procedăm în acest caz? Ei bine, într-un lighean cu apă rece adăugăm o ceșcuță de oțet, apoi punem la muiat haina pentru cel puțin o oră. După ce s-au scurs cele 60 de minute, scoatem haina și o clătim bine, după care o băgăm la programul normal de spălat, folosind și balsam de rufe.

Cum scăpăm de mirosul neplăcut de pe haine folosindu-ne de sare

Fără doar și poate, mirosul de transpirație este unul dintre cele urâte mirosuri. Din fericire, putem scăpa foarte ușor de acesta cu ajutorul unui produs universal, adică sarea obișnuită. Ba chiar mai mult de atât, pe lângă faptul că vom scăpa de mirosul urât al hainelor, vom scoate și petele lăsate de deodorant.

Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați două linguri de sare într-un pahar de apă și aplicați soluția peste zona afectată. Lăsați-l să acționeze timp de cel puțin o oră, apoi spălați articolul de îmbrăcăminte la programul corespunzător.