Home » Film & Seriale » 9 filme emoționante cu câini. Unele sunt bazate pe povești reale. Îți vor merge direct la suflet

9 filme emoționante cu câini. Unele sunt bazate pe povești reale. Îți vor merge direct la suflet

Voicu Costin / 25.01.2022, 20:00
9 filme emoționante cu câini. Unele sunt bazate pe povești reale. Îți vor merge direct la suflet

Câinii sunt animalele de companie cele mai dragi din lume. Sunt loiali, oferă iubire necondiționată și își merită pe deplin titulatura de cel mai bun prieten al omului. Diferiți regizori de film au vrut să evidențieze această idee prin crearea unor filme pentru copii și familie, unde personajele principale sunt adorabilele viețuitoare. V-am pregătit mai jos o listă cu celebrele filme în care vedetele sunt cățeii. Haideți să vedem o parte din ele!

9 filme emoționante cu câini

The Call of the Wild

Este un film de aventură american din 2020 bazat pe romanul lui Jack London din 1903. Regizat de Chris Sanders. Filmul a fost scris de Michael Green și îi are în distribuție pe Harrison Ford, Omar Sy, Cara Gee, Dan Stevens, Karen Gillan și Bradley Whitford. Amplasat în timpul goanei aurului din Klondike din anii 1890, filmul urmărește un câine pe nume Buck, care este furat din casa lui din California și trimis în Yukon, unde se împrietenește cu un bătrân și începe o aventură care îi schimbă viața.

The Secret Life of Pets

Este un film de animație și comedie din anul 2016, produs de studioul Illumination. Viața liniștită a unui terrier pe nume Max este schimbată atunci când stăpânul său îl ia pe Duke, un câine rătăcit pe care Max îl displace instantaneu.

Bolt

Povestea filmului se rezumă la un câine alb și mic pe nume Bolt care și-a petrecut întreaga viață pe platourile de filmare ale unui serial, crezând că are puteri supranaturale. Când el crede că stăpâna lui, Penny, este răpită, fuge de pe platourile de filmare pentru a o salva.

Hachiko: Povestea unui câine – Film bazat pe o poveste reală

Este un film dramatic american din 2009, bazat pe povestea adevărată a câinelui Hachikō. Subiectul este un remake al filmului din 1987, în limba japoneză, Hachikō Monogatari. Filmul este o dramă inspirată dintr-o poveste reală petrecută în Japonia în prima parte a secolului XX.

Personajul lui Richard Gere, profesorul Parker Wilson, găsește într-o zi, coborând din tren, un cățeluș pe care se hotărăște să-l ducă acasă și să-l păstreze formând un cuplu de nedespărțit. Câinele vine în fiecare zi la gară, la aceeași oră pentru a-și aștepta stăpânul ajungând să îl cunoască toată lumea. El continuă să vină în acest loc și să-și aștepte stăpânul, chiar și după moartea acestuia. Vizionaţi și restul filmului pentru a vedea cum se termină!

101 Dalmațieni

Este un film de animație, produs de Walt Disney, la începutul anului 196,1 și este bazat pe povestea „The Hundred and One Dalmatians” a lui Dodie Smith. Intriga filmului urmărește o mulțime de căței dalmațieni, răpiți de răufăcătoarea Cruella de Vil, care vrea să-și facă o haina de blană din pielea cățeilor. Părinții lor, Pongo și Perdita și-au propus să-și recupereze puii de la Cruella, în procesul de salvare a altor 84 de dalmațieni care au fost cumpărați din magazinele de animale ducând la 101 dalmațieni.

Marley & Me

Este un film american de comedie-dramă din 2008 regizat de David Frankel bazat pe memoriile din 2005 cu același nume. Filmul îi are în rolurile principale pe Owen Wilson și Jennifer Aniston în rolul stăpânilor lui Marley, un retriever Labrador.

Ei părăsesc Michigan și se mută în Florida, unde își cumpără prima casă și își găsesc locuri de muncă la ziare concurente. Soții Grogan îl adoptă pe Marley, un adorabil cățeluș Labrador. Dar Marley devine în curând foarte neascultător. Totuși, chiar dacă distruge mobila și nu reușește să fie dresat, mereu scoate ce e mai bun din John, Jenny și familia lor în creștere.

Beethoven

Beethoven este o serie de opt filme americane în care intriga se învârte în jurul unei familii care încearcă să controleze comportamentul animalului său de companie, un Saint Bernard numit, Beethoven.

În Beethoven, familia Newton găsește și adoptă un Saint Bernard. Familia, cu excepția tatălui, George se atașează de câine. Între timp, un medic veterinar sadic, Dr. Herman Varnick implicat în experimentele pe animale plănuiește să-l captureze pe Beethoven pentru un experiment, iar George, după ce își descoperă pasiunea pentru câine intră în acțiune pentru a-și salva animalul de companie. Beethoven a fost lansat pe 3 aprilie 1992.

Câinele, adevăratul meu prieten (2)
Câinele, adevăratul meu prieten (2)

Câinele, adevăratul meu prieten

Ecranizarea romanului omonim scris de W. Bruce Cameron, „Câinele, adevăratul meu prieten” prezintă destinul unui patruped care îşi descoperă menirea prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să radă şi să iubească.

Câinele, adevăratul meu prieten 2

Unele prietenii durează mai mult de o viaţă. Acesta este și cazul filmului „Câinele, adevăratul meu prieten 2”, continuarea primei părți care a fost vizionat de o lume întreagă. Bailey vrea să își împlinească un nou destin și alături de cei dragi ajunge să pornească într-o nouă misiune. Scopul următoarelor sale vieți pe pâmânt este de a avea grijă de nepoata fostului său stăpân. O poveste emoționantă, care îți va ajunge la suflet.