Home » Film & Seriale » Când se difuzează Singur Acasă la Antena 1. Data exactă, anunțată de postul tv

Când se difuzează Singur Acasă la Antena 1. Data exactă, anunțată de postul tv

Manolică Anca / 18.11.2021, 15:17
Când se difuzează Singur Acasă la Antena 1. Data exactă, anunțată de postul tv

Vești bune pentru iubitorii filmului Singur Acasă. A devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, să revedem aventurile savuroase ale puștiului minune, așa că din decembrie ne vom putea bucura din nou de ele. Numai că nu la Pro TV, ci la trustul concurent, Antena 1. Când va fi difuzată prima parte.

Singur Acasă se vede la Antena 1

Este oficial! Antena 1 anunţă că a preluat seria Home Alone, care în ultimii 20 de ani fusese difuzată de postul din Pache Protopopescu. Astfel, s-a rupt tradiția prin care celebra peliculă cu Macaulay Culkin se vede pe Pro TV.

Cel mai aşteptat film de Crăciun din toate timpurile, Singur acasă, se vede la Antena 1 începând din 4 decembrie, în fiecare sâmbătă, de la 20:00, după Observator. Sub sloganul „Hai, România, să declanşăm magia!”, Antena 1 va difuza pe 4, 11 şi, respectiv, 18 decembrie, cele trei părţi ale celei mai de succes comedii din lume.

Cel mai bun film de Crăciun din istorie

Singur Acasă (Home Alone) este un film de comedie de Crăciun din anul 1990. Scrisă și produsă de John Hughes și regizată de Chris Columbus, pelicula îl are ca personaj principal pe Kevin McCallister, în vârstă de 8 ani. Acesta are parte de aventura vieții lui, după ce i de îndeplinește accindental dorința ca familia lui să dispară.

Astfel, acesta este lăsat din greșeală acasă de familie, când pleacă într-o vacanță În Florida de Crăciun. În timp ce se bucură de faptul că a rămas singur acasă, el este vizitat  de doi spărgători, Harry și Marv, care sunt interpretați de Joe Pesci, respectiv Daniel Stern. Kevin reușește să îi învingă, dar nu înainte de a le întinde o mulțime de capcane amuzante.

Când se difuzează Singur Acasă la Antena 1
Când se difuzează Singur Acasă la Antena 1

Home Alone a avut premiera la Chicago pe 10 noiembrie 1990 și a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 16 noiembrie. A primit o mulțime de recenzii pozitive, cu laude pentru distribuție, umor și muzică. Home Alone a avut încasări de 476,7 milioane de dolari în întreaga lume, devenind comedia live-action cu cel mai mare câștig până la lansarea filmului The Hangover Part II (2011) și a făcut din Culkin o vedetă pentru copii.

Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur, fiind considerat cel mai bun film de Crăciun din toate timpurile. Este urmat de Singur acasă 2 – Pierdut în New York (1992) și Singur Acasă 3.

Micuţul Kevin, „magnet” de audienţă

Cu toate că a fost difuzată de zeci de ori, seria Singur Acasă a înregistrat de fiecare dată audienţe care au plasat Pro TV pe primul loc în top. Potrivit Pagina de Media, în 2020 a fost urmărită, la nivel naţional, de peste 2,2 milioane de români în fiecare minut.

Câteva date din audienţele Singur Acasă 1 de-a lungul timpului:

  • În 2020 a fost difuzat pe 7 decembrie, înregistrând o audienţă de 2,2 milioane de privitori.
  • În 2018a fost difuzat pe 8 decembrie, ţineând aproape 2,1 milioane de români în faţa televizoarelor.
  • În 2017, când a fost difuzat pe 9 decembrie, Home Alone a fost văzut de 2,2 milioane de români.
  • În 2016, (pe 10 decembrie), filmul a fost urmărit de 2,5 milioane de persoane din întreaga ţară. La fel şi în urmă cu trei ani.
  • În 2014 filmul a fost urmărit de 2,7 milioane de persoane, iar în 2013 cifrele au fost la fel de uimitoare.