Home » Film & Seriale » Care sunt, de fapt, cele mai aclamate filme cu Jackie Chan

Care sunt, de fapt, cele mai aclamate filme cu Jackie Chan

Violeta Badea / 26.05.2021, 10:32

Care sunt, de fapt, cele mai aclamate filme cu Jackie Chan. În anii 80 a făcut senzație la Hollywood și a impresionat în industria de film american. Iubitorii de film au auzit, cu siguranță, de faimosul Jackie Chan. Actorul a apărut în peste 100 de filme, dar unele nu vor muri niciodată. În acest material vom menționa câteva producții excepționale cu celebrul Jackie Chan.

Care sunt, de fapt, cele mai aclamate filme cu Jackie Chan

Jackie Chan va rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei. Puțini sunt cei care nu au vizionat un film cu celebrul actor. Acesta a făcut senzație în „Rush Hour” și în multe alte producții. De asemenea, Jackie Chan a jucat și în Shanghai alături de cunoscutul actor Owen Wilson. În plus, acesta se poate lăuda cu numeroase roluri remarcabile. În continuare vă vom prezenta câteva producții de succes cu Jackie Chan.

Actorul Jackie Chan
Actorul Jackie Chan
  • Police Story (lansat în 1985)

Jackie Chan joacă rolul inspectorului Chan Ku-Kai. Acesta este un detectiv de poliție obligat să fugă, fiind suspect în cazul unei crime. Un rol important îl joacă iubita acestuia, May, care îl sprijină și îl ajută să-și dovedească nevinovăția. Celebrul actor consideră acest film ca fiind cel mai bun film al său de acțiune.

  • The Protector (lansat în 1985)

În această producție se află în prim plan doi poliţişti din New York, Billy Wong şi Danny Garoni. Cei doi merg în Hong Kong după ce fiica unui bogat om de afaceri este răpită de un periculos traficant de droguri. Billy Wong şi Danny Garoni vor trebui să-i facă față acestuia.

  • Rumble in the Bronx (lansat în 1995)

Jackie Chan se face remarcat în acest film și intră în atenția publicului american. Ma Hon Keung, un bărbat din Hong Kong, vizitează New Yorku-ul pentru a participa la nunta unchiului său. Aici este implicat într-o afacere care îi va aduce mari probleme și mulți inamici.

Cele mai bune filme ale lui Jackie Chan
Cele mai bune filme ale lui Jackie Chan
  • The Fearless Hyena (lansat în 1979)

În această producție Jackie Chan este actor și regizor. El va interprea rolul lui Ching Hing-lung, un tânăr specialist în arte marțiale. Acesta predă la o școală de arte marțiale, dar atrage antipatia unui maestru care îi omoară bunicul. Cum se va răzbuna bărbatul? Aflați continuarea în „The Fearless Hyena”.

  • Armour of God (lansat în 1986)

Personajul pe care-l interpretează Jackie Chan este inspirat din căutătorul de comori, Indiana Jones. Filmul a făcut senzație, iar acțiunea îl are în centrul atenției pe Asian Hawk care trebuie să găsească toate piesele unui artefact „Armura lui Dumnezeu” pentru cult pentru a-i găsi prietena unui prieten de-al său.

  • Wheels on meals (lansat în 1984)

Filmul este produs de Jackie Chan și cei doi frați ai săi. În centrul atenției se află Jackie și Yuen Biao care se îndrogostesc de aceeași femeie, dar fără să știe că aceasta este deosebit de periculoasă.

  • Drunken Master (lansat în 1978)

Jackie Chan interpreatează rolul lui Wong Fei-hung, un tânăr rebel. Drept pedeapsă pentru comportamentul său, tatăl său îl obigă să învețe artele marțiale de la un maestru aspru. De la acesta, băiatul învață un stil de luptă neobișnuit, numit „cei opt nemuritori”.