Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme cu roboți. 9 cele mai apreciate și populare producții

Cele mai bune filme cu roboți. 9 cele mai apreciate și populare producții

Manolică Anca / 06.12.2021, 12:29
Cele mai bune filme cu roboți. 9 cele mai apreciate și populare producții

De-a lungul deceniilor, roboții au avut parcurs un drum lung, având tot felul de semnificații pe marile ecrane. De la cele mai ușor de recunoscut automate până la unii umanoizi atât de reali care ne-au făcut să ne îndoim preț de minute bune de natura lor robotică, cinematografia este plină de exemple uimitoare. Iată cele mai bune filme cu roboți.

Cele mai bune filme cu roboți

Având în vedere că science-fiction-ul este mai în vogă ca niciodată în cultura populară, acum este momentul perfect pentru a reflecta asupra roboților noștri preferați, așa cum au fost reprezentați în filme. Dacă și ție îți plac roboții, acestea sunt filmele pe care le-am selectat pentru tine:

  • Forbidden Planet

Planeta interzisă îl prezintă pe Robby the Robot, un film care, deși a apărut în 1956 și este un film de serie B, întruchipează o anumită prospețime a genului în care adevărata vedetă a filmului era tocmai un robot cu un look mai mult decât clasic. „Personajul” a devenit atât de popular încât a avut o mulțime de alte apariții în filme și emisiuni TV.

  • Cele mai bune filme cu roboți. Terminator

Cele mai bune filme cu roboți. Terminator
Cele mai bune filme cu roboți. Terminator

Nu poate exista o listă de filme cu roboți fără Arnold Schwarzenegger jucând rolul modelului T-800 trimis să o distrugă pe Sarah Connor și care într-o zi va da naștere lui Mesia care vine să salveze omenirea de revolta roboților din viitor. Se poate spune că este un film care le are pe toate.

  • Blade Runner

Harrison Ford joacă în această viziune fascinantă și întunecată a viitorului apropiat, în rolul unui polițist care urmărește oamenii proiectați. Departamentul de poliție îl forțează pe Rick Deckard (Ford) să iasă la pensie pentru a vâna patru oameni modificați genetic care au venit pe Pământ.

Concepuți pentru a face munci dificile și periculoase, oamenii fabricați sunt mai puternici, mai rapizi și mai inteligenți decât oamenii care nu au fost modificați. Ei nu simt durere sau remușcări; sunt aproape imposibil de distins de ceilalți oameni… și ucid oameni. Acum Deckard trebuie să-i oprească înainte ca ei să ucidă din nou.

  • Cele mai bune filme cu roboți. Interstellar

În Interstellar am făcut cunoștință cu TARS, o ingeniozitate robotică fantastic de bine concepută, care a devenit un simbol în spectaculosul film SF cu Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine și Matt Damon. Designul său simplist și eficiența cu care face ceea ce are de făcut – inclusiv câteva note de umor robotic – se potrivesc perfect cu restul echipajului.

  • Wall-E

Wall-E
Wall-E

Protagonistul drăgălaș este un mic android care curăță gunoaiele electronice și care este, în esență, singur pe un Pământ la fel de gol. Până când trimit un companion robotizat (Eva) în căutarea plantelor, iar nivelul de entuziasm depășește orice așteptări. Este potrivit pentru toate categoriile de public și sigur te va face să verși și ceva lacrimi.

  • Cele mai bune filme cu roboți. R2-D2 și C-3PO

Este destul de greu de ales între cele două. Cei mai emblematici roboți din istorie, R2-D2 și C-3PO din Războiul stelelor sunt la fel de simpatici și încă ne bucurăm atât de versiunile lor clasice, cât și de cele moderne din noile filme Star Wars.

Dacă ești în căutarea unui serial, bifează și Westworld, cu genialul Anthony Hopkins. Un reboot asemănător filmului cu Yul Brynner, dar cu o profunzime robotică mult mai reușită. Sigur te va prinde din primele minute.

În plus, nu puteam exclude HAL-900 din 2001: Odiseea spațială sau Data din seria Star Trek: The Next Generation.