Home » Film & Seriale » Povestea neștiută a lui Adi Nartea, protagonistul din Vlad de la Pro TV. Cu ce se ocupa până să ajungă actor

Povestea neștiută a lui Adi Nartea, protagonistul din Vlad de la Pro TV. Cu ce se ocupa până să ajungă actor

Manolică Anca / 06.09.2021, 14:59
Povestea neștiută a lui Adi Nartea, protagonistul din Vlad de la Pro TV. Cu ce se ocupa până să ajungă actor

Povestea neștiută a lui Adi Nartea, protagonistul din Vlad de la Pro TV. Cu toții îl admirăm în rolul personajului principal din serial, însă puțini știi că înainte de a deveni un actor de succes el a mai cochetat și cu alte meserii. Iată care sunt marile sale pasiuni.

Povestea lui Adi Nartea, din spatele camerelor de filmat

Adrian Nartea a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai apreciați actori de pe micile ecrane. Odată cu participarea în cel mai urmărit serial de la Pro TV, Vlad, notorietatea lui a crescut și mai mult. Cu toate acestea, nu mulți sunt cei care știu că el a mai avut și alte meserii, înainte de a ajunge să practice și să iubească actoria.

Actorul vine din Brașov, oraș în care a absolvit Liceul Sportiv, dar și Facultatea de Educație Fizică și Sport. Într-un interviu acordat acum ceva timp, el a povestit că părinții lui ar fi dorit să îl vadă preot. De asemenea, le-ar fi plăcut să fie profesor sau avocat. Însă, el iubea sportul foarte mult, practicând handbal până în clasa a VIII-a și volei de performanță la liceu. Așa că s-a înscris la cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din Brașov.

Însă, în ultimul an de liceu, avea să își facă și intrarea în showbiz. Atunci, el a avut norocul de a fi selectat de către Catinca Roman pentru o prezentare de modă, ajungând mai apoi să lucreze ca model pentru designeri celebri, printre care și Cătălin Botezatu. În cele ce au urmat, cariera în modelling l-a ajutat să obțină diverse contracte în reclame, emisiuni, seriale TV și filme.

A început trei facultăți, dar a terminat doar una

Facultatea de Sport nu a fost singura pe care a început-o, însă este singura pe care a reușit să o termine, devenind profesor de sport. Pe lângă aceasta, el s-a mai înscris și Psihopedagogie, pe care a lăsat-o baltă după doi ani. Ulterior, s-a mutat la București, unde a început să lucreze și în paralel a studiat Dreptul, dar a abandonat și aceste cursuri.

Dar iată că viața l-a adus pe micile ecrane, devenind un actor extrem de popular și iubit. Chiar dacă nu s-a înscris la cursurile UNATC, acesta a urmat diverse specializări, din dorința de a avea o pregătire temeinică în domeniu. Însă, spune el, toate etapele pe care le-a parcurs în viață l-au ajutat să devină omul împlinit care este astăzi. De aceea, nu are regrete.

 Adi Nartea, protagonistul din Vlad de la Pro TV
Adi Nartea, protagonistul din Vlad de la Pro TV

Drama pe care a trăit-o Adi Nartea în urmă cu câțiva ani

Invitat la podcastul lui Cătălin Măruță, actorul Adi Nartea a vorbit în premieră despre boala cruntă cu care s-a confruntat o bună bucată de timp. Primele simptome au început să apară în urmă cu patru ani de zile. Acesta a povestit că, după o mulțime de investigații medicale, acesta a primit un diagnostic cumplit din partea medicilor: o tumoare în cap, în spatele ochiului, ce avea o lățime de 3 cm, grosime de 2 cm și o lungime de 4 cm.

„Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. (…) Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez. (…)

După am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului”, a povestit Adi Nartea.

Actorul a dezvăluit că medicii l-au avertizat cu privire la modul agresiv în care aveau să evolueze simptomele. Mai mult, spune el, tumora nu s-a oprit din creștere, așa cum se întâmplă în multe dintre cazuri, ci i s-a dezvoltat în cutia craniană, adectându-i funcționarea emisferei stângi ale creierului.

„Se numește schwannom Nerv 5 (trigemen). Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior (…) Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a mai dezvăluit actorul.

Ce i-au spus medicii înainte de operație

Actorul a fost supus la două intervenții chirurgcale într-o clinică medicală din Lyon, Franța. La momentul respectiv,  unul dintre medici i-a recomandat să se îndrepte spre un alt domeniu de activitate, din cauza faptului că riscă să rămână desfigurat.

Coincidența a făcut ca, în acea perioadă, el să fie chemat la un interviu pentru rolul din serialul Vlad. Acest lucru a fost un motiv în plus de a lupta pentru ceea ce își dorea. A mers la operație, după care s-a întors în București și a mers la castingul pentru serial. Nimeni nu a știut de drama pe care el o trăia.