Home » Life & Style » 10 cele mai leneșe rase de câini. Adoră să se relaxeze la maximum și se mulțumesc cu câteva plimbări pe zi

10 cele mai leneșe rase de câini. Adoră să se relaxeze la maximum și se mulțumesc cu câteva plimbări pe zi

Manolică Anca / 18.02.2022, 12:59
10 cele mai leneșe rase de câini. Adoră să se relaxeze la maximum și se mulțumesc cu câteva plimbări pe zi

A avea un câine care necesită multă activitate fizică poate fi un motivator puternic pentru propriul program de fitness, dar nu toată lumea caută asta. Aici intervin aceste rase de câini adorabil de leneși, și ai putea fi surprins să afli că sunt de toate formele și mărimile. Dacă ești în căutarea unui câine care prețuiește mai mult timpul de „giugiuleală” decât plimbatul în lesă sau alergatul după minge, ia în calcul aceste rase leneșe de câini.

Alege câinele în funcție de stilul tău de viață

Există anumite rase de câini cunoscute pentru faptul că sunt leneșe. Acești patrupezi sunt tovarăși grozavi pentru cei cărora nu le place să se joace de-a prinselea sau cei care au nevoie de un câine care nu are nimic împotrivă să tragă un pui de somn acasă în timp ce ei merg la serviciu.

Acestea fiind spuse, chiar dacă următorii câini sunt leneși și relaxați, asta nu înseamnă că nu au nevoie de plimbări zilnice pe afară. Hai să vedem din ce variante poți alege.

Cele mai leneșe rase de câini

1. Marele Danez adoră să doarmă

Marele Danez este un patruped uriaș, dar nu te lăsa păcălit de mărimea sa, pentru că tot ceea ce face este să doarmă mult. Cu excepția anilor de adolescență, care sunt plini de puseuri de energie efervescentă, un Great Dane adult are nevoie de câteva plimbări zilnice moderate. Cel mai probabil, apoi va încerca să se ghemuiască pe canapea cu tine și să doarmă.

2. Rase de câini leneșe. Câinii de munte din Berna

Aceste „bestii” uriașe de 45 de kilograme preferă să stea lângă stăpânul lor chiar și atunci când ies în parc, în loc să alerge libere. Cu toate acestea, patrupezii au nevoie de exerciții fizice regulate pentru a se menține în formă și sănătoși, deoarece au tendința de a deveni supraponderali, fiind atât de mari și de leneși.

3. Pugilor nu le place să facă exerciții fizice

Pugs sunt câini foarte leneși și, din păcate, sunt predispuși la supraalimentare și la creșterea în greutate, ceea ce este greu de remediat, deoarece nu le place foarte mult exercițiul fizic.

4. Bullmastifful nu suferă de anxietate

Rase leneșe de câini. Bullmastifful
Rase leneșe de câini. Bullmastifful

Bullmastiffii au nevoie doar de câteva plimbări pe zi și își petrec cea mai mare parte a zilei dormind. De asemenea, nu au nicio problemă dacă sunt lăsați singuri acasă pentru perioade mai lungi de timp. Ține cont de faptul că, dacă ești în căutarea unui câine pe care să îl ții la apartament, această rasă ajunge de obicei cam la 45 de kilograme.

5. Rase de câini leneșe. Un Shih Tzu este fericit să se ghemuiască lângă tine

Shih Tzu este câinele ideal pentru cei care caută un patruped care urăște exercițiile fizice la fel de mult ca ei. Deși nu au nevoie nici să se joace prea mult, au nevoie, în schimb, au nevoie de o toaletare foarte atentă.

6. Bulldogii englezi iubesc confortul canapelei

Acești câini preferă confortul canapelei în locul un ture de parc. Acești câini compacți sunt destul de leneși și au tendința de a se supraîncălzi dacă fac prea mult efort.

7. Chow Chow adoră aerul condiționat

Această rasă de câini este foarte sensibilă la căldură, așa că este mult mai probabil să stea în patul lor decât să ceară o plimbare. Deși sunt mari (70 de kilograme în medie), au nevoie de doar câteva plimbări zilnice moderate, nefiind o rasă foarte energică.

8. Rase de câini leneșe. Câinii Basset Hound sunt foarte somnoroși

Câinii Basset Hound sunt foarte somnoroși
Câinii Basset Hound sunt foarte somnoroși

Deși le place să alerge în haită cu alți câini, se pare că aceștia au nevoie de o singură plimbare zilnică într-un ritm moderat, după care sigur se vor așeza să tragă un pui de somn confortabil.

9. Saint Bernard adoră să stea cu oamenii

Saint Bernard este adesea numit „câine dădacă”, deoarece iubește să ia parte la petrecerile la care sunt mulți oameni invitați.

10. Rase de câini leneșe. Bulldogul francez l-ai putea aduce chiar și la birou

Există un motiv pentru care atât de mulți oameni dețin buldogi francezi. Ei pot fi aduși chiar și la birou, pentru că înafară de a se plimba prin încăpere, nu vor face mare lucru.