Home » Life & Style » 10 Iulie 2021 – Luna Nouă în Rac. Povestea unui nou început

10 Iulie 2021 – Luna Nouă în Rac. Povestea unui nou început

Astrolog D. Mădă / 09.07.2021, 18:14
10 Iulie 2021 – Luna Nouă în Rac. Povestea unui nou început

Pe măsură ce timpul trece, observăm cum societatea și mediul înconjurator se schimbă, iar în cazul de față în mod natural apar tot felul de întrebări- Cât mai durează așa? Ce ne mai rămâne de făcut? Însă câte din acestea sunt și gânduri de recunoștință pentru că suntem aici, acum în momentul prezent?

Lună Nouă în Rac. Un nou început

Putem pleca de la exemplul că nici verile nu mai sunt așa cum le știam, cum nici iernile nu mai vin cu troiene cât casa. Așa și noi trecem prin noi etape de evoluție și transformare ale propriei vieți, în funcție de aspirațiile pe care le avem, de modul cum ne petrecem tot timpul, de cât de blânzi sau critici suntem la adresa propriei persoane și tot așa.

Din punct de vedere astral Universul ne binecuvântează cu o frumoasă Lună Nouă în Rac (Luna și Soarele se afla în același semn)- 10 Iulie 2021 la 04:17 ora României.

Luna (emoții, subconștient) revine acasă, în domiciliu unde se simte bine, fiind un moment important pentru următoarele 6 luni. Racul este un semn cardinal care înseamnă acasă, origini, relația cu părinții (în special cea cu mama) și trecutul. Este acea energie care deschide “poarta vieții fizice” către zona activa a pământului (cotidianului).

Fiind un semn guvernat de lună, un astru profund, se conectează la emoții prin nostalgia trecutului, iar în anumite momente dintr-o zonă de instabilitatea, anxietate și îngrijorare în special când exteriorul nu îi conferă acea notă de siguranță, liniște și armonie.

Luna Nouă în Rac
Luna Nouă în Rac

De la Luna Plină în Capricorn (24 Iunie) până acum, Universul ne-a provocat în sens constructiv să lăsăm în spate ceva vechi și “deteriorat”, să luăm decizii sănătoase și sustenabile pentru starea de bine și îngrijirea propriului sine, să dizolvăm bariere și credințe limitative pentru a ne însufleți călătoria sufletului într-o direcție cu totul nouă.

Aspecte generale

Racul este primul semn de apă din cele 3, iar acum prin acest eveniment mesajul îl văd precum un “botez”, suntem reînoiți.

Apa este elementul care curăță, ea purificând atât la nivel fizic, cât și spiritual. Inclusiv puterea de concentrare ne poate fi influențată de relația pe care o avem cu apa, important fiind să ne hidratăm corect în fiecare zi evitând astfel simplele dureri de cap, dar și probleme mai ample de sănătate ce pot apărea.

Noi oportunități ne bat la poarta sufletului, dacă lăsam puritatea apei să ne curețe și să spele propria cochilie (spațiu/suflet) de tot ce nu ne mai conferă securitate emoțională, confort, liniște și pace (fie că vorbim de relații, valori de orice natură, spațiu locativ sau job).

Energia acestei luni noi este una pozitivă în ansamblul ei, punând accentul pe o educație emoțională diferită, oferită de anumite schimbări în special cele aduse de sezonul eclipselor și de Mercur (comunicare, gândire) Rx în Gemeni.

Pentru a ne scrie povestea mai aproape de varianta pe care ne-o dorim să o parcurgem cu sufletul la gură de bucurie, avem nevoie acum mai mult ca oricând de o agendă curată, nouă.

Luna Nouă în Rac
Luna Nouă

De obicei energia unei lunii noi este mai scăzută, ea fiind de fapt una bună pentru odihnă, introspecție și meditație, motiv pentru care acum ne putem simți mult mai emotivi și sensibili.

Este un moment a cărui importanță și practicitate se regăește în conștientizarea emoțiilor care ne-au condus până acum, de modul în care gândim și ne exprimăm trăirile în mediul exterior.

Pe măsură ce le observăm și acceptăm ne putem recupera acel sentiment de întreg, de putere interioară și încredere in propriul sine.

Recomandări prețioase

Casa, familia de rădăcina și cea extinsă, valorile și “siguranța zilei de mâine” strălucesc efectiv sub lumina acestui aspect astral. Pentru a simți și înțelege care sunt adevăratele valori de care avem nevoie pentru a avans este util să ne înțelegem trecutul recent sau mai îndepărtat și modul în care el a contribuit la tot ce avem și suntem azi – fie că ne place sau nu.

Moralul și motivația noastră se pot comporta asemeni unei plante căreia îi dăm apă, lumină și iubire, sau pot intra la apă dacă le trecem prin stări care fie nu ne sunt naturale, fie ne determină să procrastinăm mai mult, să facem un pas înainte și doi înapoi, să fugim de responsabilități sau să ne îndepărteze de ”misiunea” inițială.

Important e să vrem și să nu ne oprim la cea mai ușoară variantă – renunțarea.

Intuiția și vocea sufletului sunt cele care ne pot ajuta să devenim co-creatori de abundență universală însă de data acesta dintr-o perspectivă diferită față de cum am făcut-o până acum.

Să ne deschidem mai mult către exterior, să devenim autentici, vulnerabili și să le arătăm oamenilor propriul brand personal, propria strălucire, păstrând echilibrul – muncă/job vs nevoile sufletului/cei dragi.

Sadhguru spune „Îți poți aminti trecutul. Poți trăi prezentul. Dar îți poți crea viitorul.”