Home » Life & Style » 10 obiceiuri de nuntă bizare, greu de crezut, dar care totuși există în realitate. Locul din lume în care femeile se pot căsători simbolic cu un copac

10 obiceiuri de nuntă bizare, greu de crezut, dar care totuși există în realitate. Locul din lume în care femeile se pot căsători simbolic cu un copac

Cojocaru Cristian / 22.11.2021, 16:00
10 obiceiuri de nuntă bizare, greu de crezut, dar care totuși există în realitate. Locul din lume în care femeile se pot căsători simbolic cu un copac

Fiecare popor are propriile sale tradiții și obiceiuri, astfel că în cadrul unei ceremonii importante precum nunta, acestea sunt nelipsite. Cu toate acestea, unele popoare au obiceiuri de nuntă de-a dreptul bizare. Află unde se pot căsători femeile cu un copac.

Obiceiuri de nuntă bizare care sunt respectate în anumite zone ale lumii

Indienii reprezintă un popor complex, atât din punct de vedere numeric cât și pe baza credințelor, filosofiilor dar și tradițiilor acestora. Nunțile, nici ele nu sunt lipsite de obiceiuri și tradiții care, spre suprinderea unora, sunt de-a dreptul bizare. Află ce obiceiuri au aceștia atunci când ajung la altar.

Unul dintre cele mai importante lucruri din cultura indiană este astrologia. Dacă te gândești că este vorba despre cea pe care o știi tu, ei bine la ei lucrurile stau puțin mai diferit, având la bază kharma. Astrologii din India sunt cei care vin în ajutorul oamenilor și îi sfătuiesc cu privire la data nunții. Astfel, indienii consideră că dacă acea dată este pusă pe baza a ceea ce dictează astrele, căsnicia va fi una îndelungată.

Tot în India, femeile se pot căsători și cu un copac, nu doar cu un bărbat. Acest lucru este unul simbolic, însă la bază are o explicație. Astfel, dacă o femeie se naște într-o perioadă de timp mai puțin favorabilă, astrologii o numesc pe aceasta ”Manglik”. Acest tip de femei sunt considerate ca aducătoare de ghinion pentru viitorii lor soți, astfel că înainte, acestea trebuie să se căsătorească împreună cu un copac pentru a alunga ghinionul.

Bărbații la rândul lor sunt supuși tradițiilor bizare. Astfel, atunci când mirele vine acasă la mireasă, picioarele acestuia îi sunt spălate de către soacră cu lapte și miere, amestec care se numește Madhurpaka. Într-o altă zonă, mirele nu este întâmpinat cu flori, ci cu roșii care sunt arunca asupra lui de către prieteni. Astfel, o relație care începe în acest fel va fi una trainică.

Cu toate că henna este un trend care s-a răspândit în toată lumea, acest lucru reprezintă o tradiție de nuntă în India. Astfel, viitoarea mireasă are mâinile și picioarele pictate cu henna pentru ca aceasta să fie fertică și să alunge spiritele rele din cuplu. Totdată, în părul miresei se aplică o pudră de culoare roșie sau portocalie care arată statutul femeii, iar rochia de mirească trebuie să fie roșie.

La finalul nunții, mireasa trebuie să respecte ritualul Vidaai, prin care își ia ”rămas-bun” de la părinți. Aceasta arunca peste cap orez, iar mama sa care stă în spatele miresei, trebuie să îl prindă. Acest ritual reprezintă mulțumirea față de părinți pentru tot ceea ce au făcut aceștia pentru mireasă.

obiceiuri nuntă bizare
Viitoarele mirese din India isi picteaza mainile si picioarele cu Henna

Tradiții de nuntă din alte țări ale lumii

În China, în anumite zone, mireasa este pregătită cu 30 de zile înainte de marele eveniment. Astfel, aceasta trebuie să plângă zilnic câte o oră. După 10 zile, mama miresei trebuie să facă același lucru, iar bunica, restul de 10 zile. Acest ritual al lacrimilor este unul de bucurie și nu de tristețe.

În cazul bărbaților din Fiji care vor să se căsătorească, aceștia trebuie să meargă la tatăl viitoarei sale mirese pentru a-i cere mâna. Acest lucru nu se face oricum , ci oferindu-i femeii un dinte de balenă care este prins în cadrul unui colier.

În Suedia, atunci când unul dintre miri rămâne singur la masă, locul mirelui lipsă poate fi luat de către oricare dintre invitați. Aceștia pot săruta partenerul în absența celuilal mire. De ce? Pentru că tradiția spune că cei doi trebuie să rămână ”nedespărțiți”.

În Irlanda, mirii trebuie să danseze cu picioarele bine înfipte în pământ. Această tradiție este respectată pentru ca zânele malefice să nu poată răpi mireasa.

În Coreea de Sud este respectată tradiția potrivit căreia, viitorul mire trebuie să se descalțe după care picioarele îi sunt legate. Apoi acestea sunt lovite cu un băț pentru că, potrivit obiceiului, mirele trebuie să devină puternic pentru noaptea nunții.