Home » Life & Style » 10 plante norocoase care atrag dragostea și bunăstarea în casă. Trebuie să le ai în locuința ta

10 plante norocoase care atrag dragostea și bunăstarea în casă. Trebuie să le ai în locuința ta

Voicu Costin / 13.05.2022, 11:35

Pe lângă beneficiile aduse în casă, florile înfrumusețează locul și oferă o notă de prospețime. Unele plante aduc dragostea și bunăstarea în locuință. Unele plante atrag bucuria și prosperitatea în casele noastre și oferă protecție și noroc. Haideți să vedem care sunt plantele miraculoase!

Plante ce trebuie să le ai în locuința ta

Bambus norocos (Lucky Bamboo)

Dracaena sanderiana este o specie de plante cu flori din familia Asparagaceae, originară din Africa Centrală. A primit denumirea după grădinarul germano-englez Henry Frederick Conrad Sander. Planta este comercializată în mod obișnuit ca „bambus norocos”. Este foarte bun, pentru că atrage bucuria, prosperitatea şi oferă protecţie şi noroc, ceea ce înseamnă că vor creşte şansele ca dorinţele să se îndeplineasă.

Busuiocul

Pe lângă faptul că este folosit cu succes în bucătărie, busuiocul atrage dragostea și succesul. După cum bine știm, busuiocul este o plantă aromată, iar în trecut, femeile de pe la sate se dădeau cu busuioc atunci când mergeau la horă. De asemenea, această plantă atrage pasiunea și poate fi pusă în orice loc din casă Este şi o plantă antibacteriană.

Trifoiul atrage bunăstarea

Toată lumea știe că trifoiul atrage banii, însă nu mulți știu că el oferă și o bună protecție energetică. Se spune că o floare de trifoi pusă pe frunte ajută la îmbunătățirea puterii fizice. Se spune că trifoiul aduce bani în casă şi oferă protecţie energetică foarte bună. Floarea de trifoi pusă pe frunte îmbunătăţeşte puterea fizică.

Lămâiul este foarte bun să-l avem în casă

Este un simbol al prieteniei și purificării. Dacă vrem să ne regenerăm energia pozitivă, la masaj putem folosit uleiul de lamiae. Este simbolul purificării, al prieteniei. Favorizează înţelegerile.

Orhideea

Nu doar că este o plantă frumoasă, ci şi uşor de îngrijit. Această plantă simbolizează iubirea. Atrage prieteniile. Oamenii se simt bine când primesc această plantă. În afara faptului că sunt extrem de frumoase, orhideele simbolizează dragostea și sunt foarte ușor de îngrijit. De asemenea, aceste minunate flori atrag prieteniile, iar oamenii se simt bine atunci când le primesc.

Rozmarinul

Cu siguranță, majoritatea gospodinelor folosesc adesea această plantă la gătit. Însă, nu sunt mulți cei care știu că rozmarinul sporește puterea de concentrare și ne ajută să ne odihnim mai bine. Așadar, dacă avem o astfel de plantă în ghiveci este bine să o așezăm în dormitor. Unii specialiști susțin că ajută la purificare și oferă protecție.

Ficusul elimină energiile negative

Este poate cea mai cunoscută și mai răspândită specie de ficus, foarte utilizată ca plantă de interior. În natură, acesta crește sub forma unui arbore, care poate ajunge și la 25-30 de metri înălțime și provine din pădurile tropicale ale Asiei. Este o plantă care elimină energiile negative din casă, aduce armonie, creează o stare de liniște şi îndepărtează stresul.

Iasomia

Iasomia atrage atât dragostea cât și banii în casa ta și, în același timp, favorizează visele profetice. Uleiul de iasomie este unul dintre cele mai puternice afrodisiace, ceea ce o transformă într-un instrument eficace pentru oricine dorește menținerea flăcării aprinse într-o relație de cuplu.

Levănțică te va ajuta să adormi repede

Mirosul acestei plante este cunoscut pentru faptul că îmbunătățește buna dispoziție și are proprietăți de calmare. Câțiva stropi de levănțică pe pernă te va ajuta să adormi la fel de repede ca un prunc. Despre mirosul de levănțică se crede că are puterea de a atrage bărbații, așa că femeile singure au tot interesul să aibă o astfel de plantă în casă.

Arborele de jad

Arborele de jad este o plantă suculentă cu flori mici albe sau roz. Provine din Africa de Sud, Mozambic şi Madagascar și este crescută ca plantă de casă mai peste tot în lume. Arborele de jad poate ajunge până la 4 metri înălțime. Frunzele sunt rotunde, lanceolate, netede și cărnoase. Florile apar, în general, toamna – iarnă.