Home » Life & Style » 11 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Ce e bine să faci înainte de a-i pune în tigaie

11 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Ce e bine să faci înainte de a-i pune în tigaie

Violeta Badea / 18.02.2021, 09:48
11 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Ce e bine să faci înainte de a-i pune în tigaie

11 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Ce e bine să faci înainte de a-i pune în tigaie la prăjit. Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor, însă pentru a te bucura de gustul lor fără să îți pui sănătatea și silueta în pericol, trebuie să urmezi câțiva pași simpli atunci când îi gătești. Cartofii prăjiți se fac foarte ușor, dar trebuie să respectăm câteva reguli simple.

11 secrete pentru cei mai buni cartofi prăjiți

Atunci când gătim acest preparat este foarte important ce fel de cartofi se folosesc, ce ulei, cum se prăjesc și multe alte secrete pe care vi le vom împărtăși în acest articol. Cartoful are o utlizare diversă în bucătărie și prezintă numeroase beneficii asupra sănătății.

Specialiștii au demonstrat că sucul crud de cartofi este folosit în tratarea acidității gastrice și a ulcerelor, având un efect calmant și cicatrizant asupra mucoaselor digestive. De asemenea, datorită complexului de fier, fosfor, calciu, magneziu și zinc, cartoful contribuie la construirea și menținerea structurii osoase.

Există o serie de moduri prin care putem prepara cartofii, de exemplu: piure, copți în coajă, fierți sau în abur, cartofi prăjiti sau chipsuri, tăiati cubulețe și copți, fierți cu smântană, fierți în tocaniță, prăjiti sau făcuți găluște. În continuare vă vom prezenta care sunt secretele pentru cei mai buni cartofi prăjiți.

Secretele pentru cei mai buni cartofi prajiti
Secretele pentru cei mai buni cartofi prajiti

Ingrediente

  • 300-400 de grame de cartofi roz
  • 500 de ml de ulei
  • unu sau doi căței de usturoi
  • sare

Mod de preparare

1. Cartofii prăjiți se pot prăji în diverse uleiuri: de rapiță, de floarea-soarelui, de măsline, de susan sau orice alt tip de ulei. Însă, cei mai buni cartofi prăjiți se fac în untură de porc sau pasă. Acesta este primul secret.

2. Pentru a ieși cât mai crocanți, cartofii trebuie tăiați în felii cât mai subțiri sau rondele (așa cum sunt chipsurile) sau bare mai subțiri sau mai groase, în funcție de preferințe. În cazul în care cartofii vor fi tăiați mai gros, aceștia vor ieși mai moi și timpul de prăjire va fi mai mare, iar dacă sunt mai subțiri, se prăjesc mai rapid și vor fi mai crocanți.

3. După ce i-ați tăiat, cartofii se spală în mai multe ape. Atenție! Este foarte important ca ultima apă să rămână limpede.

4. Înainte de a-i pune la prăjit, cartofii se așează pe un șervețel. Acesta are rolul de a absorbi toată apă de pe ei.

5. Cartofii se prăjesc în baie de ulei. Este important să fie complet acoperiți.

6. Cartofii se pun în tigaie doar în momentul în care uleiul clocotește, deoarece se va forma o crustă și nu se mai lipesc.

7. Prăjirea durează aproximativ șase sau șapte minute, în funcție de cât de crocanți îi doriț și cât de aurii-maronii doriți să-i faceți.

8. Cartofii nu se amestecă și nu se acoperă cu capac. Tigaia se mișcă ușor ca să nu se lipească între ei.

9. După ce s-au prăjit, cartofii se scot și se pun într-o strecurătoare sau pe șervețele. Este necesară îndepărtarea surplusului de ulei.

10. În final, se presară sare peste ei.

11. În cazul în care doriți, cartofii se pot aroma cu: : cimbru, busuioc sau oregano. Poftă bună!