Home » Life & Style » 13 locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. Cum este vremea în aceste zone

13 locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. Cum este vremea în aceste zone

Ileana Mladinoiu / 20.10.2022, 13:24
13 locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. Cum este vremea în aceste zone

Locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. În timp ce mulți dintre noi vom fi ocupați să scoatem din dulap cele mai călduroase și pufoase haine de iarnă, cărora li se adaugă încălțămintea potrivită pentru a pleca în concedii, alții încearcă cu disperare să se gândească la o modalitate de a se scapă de vremea rece, fiindcă urăsc iarna. Sunt din categoria celor care nu iubesc nici măcar să închirieze cabane de schi, de exemplu, după prima ninsoare.

Locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. Ce destinații să treci pe listă, dacă nu îți placce frigul

Lipsa luminii naturale, temperaturile înghețate, furtunile de zăpadă, zilele similare și triste fac pentru mulți ca iarna să fie un anotimp deosebit de deprimant și neplăcut. Cu excepția cazului în care optează pentru o mică evadare și caută părți ale lumii unde zăpada nu cade niciodată.

Iarna asta v-ați hotărât să vă petreceți vacanțele la soare într-o țară caldă. Dar ce lună ar trebui să alegeți. Decembrie, ianuarie sau februarie? Să rămâneți în Europa sau să zburați până la capătul lumii? Sugestii pe care vi le prezentăm mai jos.

1.Insulele Virgine

Oricine a fost în Insulele Virgine știe cum arată cu adevărat paradisul. Sfântul Toma, mai exact, vede o temperatură medie de 73 de grade. În multe zile, temperaturile pot ajunge la 88 de grade, ceea ce este de obicei maximul zilei pentru insule. Asta face ca aceste insule să fie un loc de vis pentru cei care disprețuiesc frigul. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în Insulele Virgine a fost de nu mai puțin de 55 de grade. Ca să nu mai vorbim despre faptul că nu a nins niciodată și probabil că nici nu se va întâmpla.

2.Guam

Guam este o insulă din vestul Oceanului Pacific aflată în administrarea Statelor Unite ale Americii. Este cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor fiind situată la nord de Groapa Marianelor. Aproape de ecuator, nu este surprinzător să știți că țara nu a văzut niciodată puțină zăpadă. Este un loc cald și însorit, în afară de furtunile sezoniere. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată aici a fost de 65 de grade, ceea ce este o nebunie, când ne gândim la temperaturile scăzute pe care o mare parte din SUA și din lume le văd în medie în fiecare an. Pentru mulți din întreaga lume, 65 de grade ar fi o schimbare binevenită în comparație cu frigul inevitabil de iarnă.

Locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. Locuri în care zăpada nu cade niciodată

3.Cairo

Nu este de mirare că zăpada nu a căzut niciodată pe piramide. Egiptul este o destinație care are cu adevărat sens în ceea ce privește lipsa zăpezii, având în vedere că vorbim de un deșert. Cu toate acestea, nu înseamnă că zăpada nu este posibilă, ba chiar musoni. Totul depinde de locație și de tiparele vremii. Cairo, totuși, este o excepție de la regulă datorită climei sale incredibil de uscate. Orașul vede mai puțin de un inch de precipitații pe an și nicăieri zăpada nu se arată. Totuși, a existat un exemplu în 2013 în care mulți au crezut că zăpada a căzut, când de fapt s-a dovedit a fi grindină și asta mai moale decât de obicei din cauza temperaturilor ridicate din această țară.

4.New Delhi

New Delhi este oarecum o contradicție cu un model normal de iarnă, deoarece temperaturile sale sunt destul de opuse celor cu care mulți sunt familiarizați. Sezonul de iarnă din India este de fapt considerat a fi sezonul „secetos”, în timp ce, în majoritatea locurilor, iarna este un anotimp „umed” din cauza grindinii, ploii înghețate și zăpezii. În timp ce New Delhi nu vede niciodată o ninsoare anuală, simte înghețul, ceea ce înseamnă că temperaturile devin suficient de scăzute pentru ca precipitațiile să înghețe la nivelul solului, însă niciodată sub pragul de 32 de grade și niciodată suficient pentru ca precipitațiile să înghețe la nivel atmosferic.

5.Fiji

În timp ce vecinul (oarecum) Noua Zeelandă vede zăpadă cel puțin pe munți, țara insulară Fiji este lipsită de zăpadă. Aflată în Pacificul de Sud este utilă în acest caz, mai ales când vine vorba de menținerea unui climat tropical constant. Fiji este o destinație ideală pentru turiști, deoarece vremea este destul de stabilă pe tot parcursul anului, oferind zile luminoase și însorite de cele mai multe ori.

6.Insula Santa Lucia

Insula mică din Caraibe, Santa Lucia, are doar 150.000 de locuitori care nu știu ce este iarna, fiindcă există o climă caldă pe tot parcursul anului, plaje frumoase și priveliști uimitoare.

7.Deșertul Wadi Rum

Situat în sudul Iordaniei, deșertul Wadi Rum/Moon Valley este considerat unul dintre cele mai frumoase deșerturi din lume. Temperaturile de aici se apropie de 50 de grade Celsius, iar cei care vor să fugă de frig vor fi surprinși de splendoarea acestui deșert.

8.Tenerife

Temperatura medie în lunile de iarnă este de 17 grade C. Natura de aici păstrează urmele trecute ale unor valuri nesfârșite de lavă, acoperindu-le în prezent cu frumoase păduri de lauri, iar Parcul Național Teide este locul unde să-ți clătești ochii. Puteți lua la rând multe dintre orașele și satele de munte de aici (Vilaflor, Teno Alto, Arico Nuevo etc.), admirând așezămintele ce vin din secolul al XVIII-lea, gustând din toate preparatele și stând la vorbă cu oamenii de acolo.

9.Thailanda

În căutarea soarelui iarna, Thailanda este o țară ideală. Pot fi 32 de grade în ianuarie. De asemenea, dacă unii vor vizita templele și alte muzee, alții se vor bucura pur și simplu de plajele din Thailanda. Se pot face scufundări sau snorkeling, fiecare după propria activitate.

Locuri din lume unde iarna nu vine niciodată. Unde puteți să mergeți în vacanță

10.Oman

Poate că nu este o destinație evidentă, dar acest amestec estic de deșert, peisaj de coastă, influență colonială portugheză, munți accidentați și alte minuni naturale fac din Oman o destinație de alegere pentru cei care caută vacanțele de iarnă la soare, cu temperaturi medii. apropiindu-se de 20° de grade C.  Spre deosebire de Dubai, adevărata cultură și autenticitate încă există aici. Capitala Muscat atrage cu alei ca în 1001 de nopți. Se pot face și drumeții în Marele Canion al Jebel Shams.

11.Dubai

Pentru a merge la soare iarna, de ce să nu alegi Dubai. Soarele pe tot parcursul anului nu este un miraj aici. Dacă reușiți să ieșiți din cele mai mari mall-uri din lume, faceți un tur în deșert cu jeep sau cămilă sau pur și simplu bucurați-vă de soare și atmosferă în satul mai tradițional Heritage Village. Temperatura medie în lunile de iarnă este de 21 de grade C (maxima de 26).

12.Maroc

Temperatura medie în lunile de iarnă este de 15 grade C. Maroc este, indubitabil, un loc în care prețurile scad proporțional cu temperatura, iar în Marrakech, iarna-i cea mai bună prietenă a buzunarului. Localnicii nu știu ce-i ală frig. Pe timp de zi temperatura ajunge nestingherită la 20 și o să vă placă să vă plimbați pe străzile orașului. Nu ratați Grădinile Majorelle, o veritabilă oază de natură, cu vegetație adusă din toate cele 5 continente. Situate la marginea deșertului Sahara, orașele Marrakech și Agadir rămân calde pentru vacanțele de iarnă la soare. Relaxați-vă pe plajă pe fundalul munților acoperiți cu zăpadă.

13. Antarctica

Un alt loc care nu a văzut niciodată zăpadă este de fapt în acel loc în care toată lumea ar presupune deja că este zăpadă. Dry Valleys își merită numele deoarece este unul dintre cele mai uscate locuri de pe planetă. Se estimează că această zonă nu a mai văzut ploi de aproape două milioane de ani. Acest lucru se datorează faptului că munții din apropiere împiedică orice teren jos să primească umiditate, dar și faptului că vânturile puternice, cunoscute sub numele de vânturi catabatice, evaporă orice umiditate potențială din aer înainte de a ajunge chiar la sol.