Home » Life & Style » 15 iulie, ziua în care Gianni Versace a fost împușcat în fața casei sale. Cine l-a omorât pe marele creator de modă și de ce

15 iulie, ziua în care Gianni Versace a fost împușcat în fața casei sale. Cine l-a omorât pe marele creator de modă și de ce

Alexandru Cazacu / 15.07.2021, 14:14
15 iulie, ziua în care Gianni Versace a fost împușcat în fața casei sale. Cine l-a omorât pe marele creator de modă și de ce

Unul dintre cei mai mari creatori de modă din toate timpurile, Gianni Versace, a fost împușcat chiar în fața casei sale, pe 15 iulie 1997. Cine a fost ucigașul marelui creator de modă, veți afla în continuarea articolului.

Cine l-a omorât pe Gianni Versace și care a fost motivul

Nu mulți știu că Gianni Versace și-a început ucenicia încă de la o vârstă fragedă. Acesta își ajuta mama să găsească pietre prețioase și firișoare de aur ce erau folosite la broderiile pentru rochii. Timpul a trecut, iar în 1972, pe când avea 25 ani, creatorul de modă s-a mutat la Milano ca să lucreze ca designer. Așadar, șase luni mai târziu a deschis și primul magazin de prezentare pe Via della Spiga, din acest oraș din nordul Italiei.

Gianni Versace a fost un nume mare în lumea modei, lansând nenumărate colecții deosebite. Ba chiar mai mult de atât, cu hainele create de el, au defilat pe podiumuri, unele dintre cele mai celebre modele ale lumii, printre care Linda Evangelista, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Kate Moss sau Carla Bruni.

Din nefericire, pe data de 15 iulie 1997, celebrul creator de modă a fost ucis, fiind împușcat mortal, în fața casei sale din Miami Beach. Cel care l-a ucis a fost Andrew Cunanan, un criminal în serie, care se afla deja pe listele de urmăriți ale FBI-ului. Se pare că ucigașul mai comisese alte patru crime.

Cine l-a omorât pe Gianni Versace și de ce
Cine l-a omorât pe Gianni Versace și de ce

Cum a murit Gianni Versace, unul dintre cei mai mari designeri din toate timpurile

Versace avea la momentul respectiv doar 50 de ani și a fost omorât în timp ce se întorcea de la plimbare. Se pare că Gianni nu avea gărzi de corp și își făcea singur cumpărăturile. Criminalul, Andrew Cunanan, era un gigolo homosexual, în vârstă de 27 de ani la acea vreme. Acesta s-a sinucis opt zile mai târziu, folosind aceeași armă cu care l-a împușcat pe designer.

La vremea respectivă, se spunea că Versace l-ar fi cunoscut pe ucigașul său cu câțiva ani înainte, însă între cei doi nu a fost nicio legătură amoroasă, cu toate că celebrul creator de modă mai ”închiria” câteodată băieți pentru escapadele sale, potrivit shtiu.ro.

Cine a fost Andrew Cunanan, ucigașul lui Gianni Versace

Se pare că în ultimii ani din viață, Andrew Cunanan a trăit într-o zonă din San Diego. Acesta nu avea un loc de muncă, însă se împrietenea cu bătrânii bogați, cărora le cheltuia banii. Pentru a face impresii bune în cercurile pe care le frecventa, el s-a lăudat în cluburi cu evenimentele sociale la care a participat și de multe ori a plătit și nota la unele restaurante. Potrivit sursei citate, printre victimele sale s-au numărat Jeffrey Trail, David Madson, Lee Miglin, William Reese și Gianni Versace. Primii trei au fost iubiții lui Cunanan.

Cu toate acestea, deși au trecut mai bine de 20 de ani de la moartea lui Gianni Versace, încă nu se știe dacă asasinarea lui a fost făcută la întâmplare sau a fost planificată. De asemenea, nu se știe cu exactitate nici motivul crimei sau dacă creatorul de modă și criminalul s-au cunoscut.